Bu ay uzaktan yapılan İMEAK Deniz Ticaret Odası Eylül Ayı Olağan Toplantısında bir sunum yapan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, ekonomide dünya ve Türkiye piyasaları bazında yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

 

Oral Erdoğan,  “2020 yılı için mevcut verilerine baktığımızda sadece Çin’in yüzde 1 artıda olduğunu, geri kalan tüm ülkelerin negatif bir büyüme gerçekleştirdiklerini kaydetti. Erdoğan, “Bu sadece bir çeyreğe bağlı değil, önümüzdeki çeyreklerde de bu eksi durum düzelecek gibi durmuyor. 2 çeyrek üst üste küçülme olursa resesyon olur. Ben bu kadar küçülmeye depresyon diyorum. Pandeminin ötesinde bir durum var. Depresyonlar arkasından sosyal felaketleri getirebilir. Birinci çeyrekte Çin daraldı. Diğer ülkeler Mart ayından sonra küçülme yaşadı. Bu durumdan çıkış aşının bulunmasıyla ilgili görünüyor. İMF tahmincilerine 5 sene önce bir tahmin yapın deseydik bu pandemiyi dikkate alamayacaklardı elbette. Bundan sonra da ne olacağını bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması

Editör: Haber Merkezi