IMO Genel Sekreteri: Denizcilere yönelik haksız muamele arttı IMO Genel Sekreteri: Denizcilere yönelik haksız muamele arttı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya mezunlar büyük ilgi gösterdi.

Toplantının moderatörlüğünü yapan ve okulun eski mezunlarından İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Serhat Barış Türkmen derneğin eski faaliyetlerinden bahsetti. Barış Türkmen, derneğin yeniden kurulabilmesi için şimdiye kadar yaptıkları çalışmaları anlattı.

İstişare toplantısında derneğin tekrar açılabilmesi için izlenecek yol haritası üzerinde duruldu.

Barış Türkmen’in ardından söz alan Didem Yüksel, derneğin kurulması için mezunların ilgisine sürekli olarak ihtiyaç duyduklarını ve resmi işlemlerin devam edebilmesi için gerekli toplantılara görevli kişilerin katılmasının önemine vurgu yaptı.

Geçici Başkan Necla Gencer, yaptığı sunumda derneğin kurulması ve sürekliliğinin nasıl sağlanabileceği konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Necla Gencer, derneğin yeniden kurulması adına resmi prosedürlerin nasıl yapılacağını ve derneğin devamlılığının sürdürülebilmesi adına yapılması gerekenleri anlattı.

Karamürsel Meslek Yüksekokulu mezunlarından olan ve şu anda Galatasaray Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Bora Usluer, derneğin yeniden kurulmasına her zaman destek vereceğini söyledi. Usluer, mezunlar olarak sektörde güçlü bir konumda olduklarını derneğin kurulması için mezun öğrencilerin katkı vermesi gerektiğini dile getirdi. Hasan Bora Usluer: “Bir önceki derneğin tecrübelerinden yaralanıp, hatalarında da ders alıp yol haritamızı sağlam bir biçimde çizmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Okulun eski Öğretim Görevlilerinden Cumhur Yayla: “Burada olmaktan dolayı çok gururluyum. Dernek deneyimi olan arkadaşlarımız var. Mezunlar olarak dernek işini başarı ile yapacağınıza inanıyorum. Mezunlar olarak birleşmeniz halinde gücünüze güç katacaksınız. Tüzüğe yoğunlaşmanız gerekir. Yapacağınız toplantılarla tüzüğü madde madde inceleyin. Dernek olarak öncelik sık sık bir araya gelmek olmalı. “ şeklinde konuştu.

Toplantının son bölümünde mezunlar, toplantı ve derneğin kurulması için yapılması gereken konularla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.Ayrıca yeni kurulacak derneğin ismi ve logosu gibi konuların bir sonraki toplantıda belirlenmesine karar verildi. (Türk Deniz Medya)

Editör: Haber Merkezi