Türk denizcilik sektörünün dünyaya açılan kapısı 16. Expomaritt Exposhipping Uluslararası Denizcilik Fuar ve Konferansı ikinci gününde yoğun katılımlı devam ediyor. Pandemi nedeniyle ertelemeli gerçekleşen fuarda sektörün önemli firmalarını yerlerini aldı. Armatörlerden, gemi inşacılara, gemi tedarikçilerden, yan sanayicilere, sektör basın yayın kuruluşları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuara katılan sektörün önemli kuruluşlarından bir diğeri de EOS Group oldu.

 

16. Expomaritt Exposhipping İstanbul’daki yerini alan armatörlük firması EOS Group Genel Koordinatörü Ali Bayraktar, son 3 yıl içinde tersane yatırımlarına ağırlık verdiklerini ve bünyelerine Dentaş, Çindemir ve Torgem tersanelerini eklediklerini belirterek, “Amacımız sene sonuna kadar bir tersane daha ekleyerek 4 tersaneyle seneyi kapatmak. Tamir bakım ve yeni inşada çok iddialıyız” dedi.

 

Yabancı ziyaretçilerin sayısı dikkat çekici

 

Bu yıl içinde Hollanda fuarı ve 16. Expomaritt Exposhipping Uluslararası Denizcilik Fuarı’na katılmaktan büyük keyif aldıklarının vurgulayan Bayraktar, “Burada da birçok bağlantı elde ettik. Yeni inşa görüşmelerimiz oluyor. Olursa 2022 yılının ilk çeyreğinde yeni inşa ile devam etmek istiyoruz. Bu fuar ayrıca pandemiden sonra ilk buluşmamız olması itibariyle çok önemli. Katılım beklentilerimizin çok üstünde. Yabancıların da büyük ilgisi var. Hindistan’dan, Ukrayna’dan, Litvanya ve Mısır’dan gelen ziyaretçilerle temas kurduk. Bu açıdan çok iyi oldu” diye konuştu,

Denizcilerin terk edilme vakalarındaki artış IMO'nun gündeminde Denizcilerin terk edilme vakalarındaki artış IMO'nun gündeminde

 

Bayraktar, şöyle devam etti: “Böyle fuarların arttırılmasını istiyoruz. Sektörün birçok oyuncusu aynı yerde buluşuyor. Hem kendilerini tanıtmak hem de diğer ürünleri tanıma fırsatı buluyorlar. Bu açıdan herkese büyük faydası olduğuna inanıyoruz.”

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi