Denizcilik sektöründeki genç girişimcilerin, sektöre yeni katılan ve katılacak olan öğrencilere katma değer sağlayabilmek ve mentorluk yapabilmek adına üstlendikleri misyonla kurdukları Denizcilik İle Uğraşan Genç Girişimciler Derneği (YSPISTANBUL), 2. kuruluş yıldönümünü muhteşem bir 'yaza merhaba partisi' ile kutladı. 4 Temmuz'da POSH KALAMIŞ'ta kutlanan yıldönümüne sektörün duayen isimlerinin yanı sıra her alanından genç girişimciler ve genç girişimci adayları yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Kitlesi gereği oldukça enerjik ve potansiyel barındıran YSPISTANBUL topluluğu, partide ayrıca dernekleşme sürecinin yeni tamamlandığını ve üyelik işlemleri ile ilgili önümüzdeki günlerde detaylı açıklama yapılacağının da müjdesini verdi. Önümüzdeki günlerde çokça konuşulacak projelere imza atmaya hazırlanıyor.

 

 

2019'un ilk hedefi öğrencilere burs

IBIA ve BIMCO yakıt ve denizcilik sorunlarını ortaklaşa ele alacak IBIA ve BIMCO yakıt ve denizcilik sorunlarını ortaklaşa ele alacak

 

2018 yılında alınan dernekleşme kararının ardından yönetim kurulunun komisyonlara ayrılarak kendi içinde gönüllü ekiplerle etkinlikler için yoğun çaba içerisine girdiklerini belirten YSPISTANBUL Başkanı Yiğit Çicek, “Üyelerimizin oluşmasıyla birlikte 2019 yılı içinde hedeflediğimiz öğrenci burslarını gerçekleştirmeye çalışacağız. Bununla da sınırla kalmayarak sektördeki gençler için sektörel ticari eğitimler de yapmayı planıyoruz” dedi. Sektördeki gençlerin yaşadıkları sorunlara dikkat çeken Çiçek, “12 yıldır dikkat ettiğim konuların başında yeni başlayan arkadaşların sektörde kendilerini bir okyanus içerisinde kaybolmuş gibi hissedip yön gösterecek bir dayanak olmadan oradan oraya savrulmalarını görmek oldu.

 

 

Genç arkadaşlarımızın durumu daha iyi kavramalarını sağlamak için ekibimiz ile birikte çeşitli sosyal etkinlikler, seminerler ve eğitimler planlayarak iletişimin ve eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaya çalışacağız. Öğrenciler ve sektöre yeni başlayan arkadaşların kendini yalnız hissetmemesi adına onlar için her zaman destek olabilecek bir dernek oluşturmak istedik. Bu konuda şu ana kadar yanımızda olan arkadaşlarımıza ve bizlere destek veren kuruluşlara teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

 

'Gençlerin sevdikleri işi yapmalarını sağlamak istiyoruz'

 

YSPISTANBUL'un kuruşulundan bu yana aktif olarak görev aldığını dile getiren YSPISTANBUL Başkan Yardımcısı Ceren Tankal Turgut, derneğin başarının arkasında bütün ekibin YSPISTANBUL'a aynı amaçla sahip çıkarak ortaya koydukları özverili çalışma olduğunu belirtti. “Amacımız denizcilikle uğraşmak isteyen ve parçası olmak isteyen gençlere ışık tutup, onları aydınlatmak ve derneğimizde elde ettiğimiz gelirleri, onların eğitimine katkı sağlayarak onları sektöre katabilmek için harcamaktır” diyen Tankal Turgut, şöyle devam etti: “Dokuz Eylül Universitesi Denizcilik fakültesi, Deniz işletmeciliği ve Yönetimi mezunuyum. Mezun olduğumda ne yapmak istediğimi bulabilmem uzun süremi aldı. Bizim istediğimiz arkamızdan gelen genç profesyonellerin yollarını daha çabuk bulup, sevdikleri işleri yapmalarına katkı sağlamaktır. Yine onları sektörün duayenleri ile buluşturup, network yapmalarına destek olmak istiyoruz. Derneğimiz yeni kuruldu ama 2 senedir aktifiz, çeşitli partilerimiz, futbol turnuvaları, eğitim seminerleri ve yine takım oyunu becerilerini geliştirebilecek Paintball gibi aktivetilerimiz oldu. Kurulduğu ilk günden beri gördüğümüz ilgi ve YSP’nin büyümesini görmek bizim için çok gurur verici. Bizi takipte kalmaya devam edin.”

 

 

YSPISTANBUL, denizcilik ticareti içerisinde, sektöre yeni katılan genç çalışanlar ve yeni katılacak olan stajer veya henüz okulları bitmemiş öğrencilere katma değer sağlayabilmek ve mentorluk yapabilmek adına bir misyon üstlenen bu yeni ekip tarafından kuruldu. Gelecek için oldukça güzel projelere imza atmaya hazırlanan dernek, katılım yelpazesinin genişliği açısından da sektör için daha farklı bir topluluk hedeflendiğini ortaya koyuyor. Grup üyeleri ilerleyen günlerde yelpazeyi daha da arttırmayı hedefliyor.

 

 

Mersin Üniversitesi Deniz ve Liman İşletme mezunu olan YSPISTANBUL Başkanı Yiğit Çiçek, Finladiya SAMK Uversitesinde de güverte eğitimi aldı. 2007 yılından bu yana denizcilik sektöründe gemi personeli, opeasyon ve kiralama departmanlarında, armatör firmalarda çalıştıktan sonra 2011 senesinden sonra sektörün farklı bir alanı olan deniz yakıtları ve yağları konusunda uzmanlaşan Çiçek, ayrıca düşük tonajlı cargo traderlığı da yaptı. Çiçek, şu anda Cockett Marine Oil firmasında Marketin Executive olarak görevini çalışmalarını sürdürüyor. Kuruculuğunu Hasan Kayar'ın yaptığı dernekte 2018 yılında başkanlık görevine seçilen Çiçek ile birlikte YSPISTANBUL ekibinde Başkan Yardımcısı Ceren Tankal Turgut, Bütçe Sorumlusu Hasan Kayar, Eğitim Sorumlusu Sibel Danışmaz, YSPISTANBUL Gönüllüleri Takım Lideri Ahmet Ekici, Spor Faaliyetleri Sorumlusu Ömer Semiz, Sosyal Etkinlikler ve Büro Sorumlusu Merve İmer yer alıyor.

 

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi