Sanmar filosunun ilk elektrikli römorkörü denize indirildi Sanmar filosunun ilk elektrikli römorkörü denize indirildi

Hong Kong merkezli konteyner gemilerinin sahibi ve operatörü ve Atlas Corp'un bir yan kuruluşu olan Seaspan Corporation, 24.000 TEU'luk iki yeni inşa konteyner gemisi için isimsiz bir tersane ile anlaşma imzaladı. Yeni inşa edilecek iki konteyner gemisinin emisyon azaltma teknolojileri ile donatılacağı belirtildi.

 

Gemi teslimatlarının 2023 yılının ilk yarısında başlaması planlanıyor. Şirketin, gemilerin ek borçlanmasının yanı sıra eldeki nakit ile finanse edilmesinin beklendiği kaydediliyor.

 

30 Eylül 2020 itibarıyla Seaspan'ın küresel filosu 127 gemi ve yaklaşık 1.073.000 TEU'dan oluşmakta olup, toplam sözleşmeli geliri yaklaşık 4.1 milyar dolar ve ağırlıklı ortalama kalan kiralama süresi yaklaşık 4 yıldır.

 

 Filoya 109.000 TEU'luk önemli bir kapasite ekleniyor 

 

Ek olarak, Aralık 2020'de Seaspan, en yeni iki gemi ile birlikte önümüzdeki iki yıl içinde filoya 109.000 TEU'luk önemli bir kapasite ekleyecek beş yeni 12.200 TEU gemi için bir anlaşma duyurdu. Seaspan, bu gemilerin Seaspan'ın 9.000 ila 15.000 TEU boyut kategorisini destekleyeceğini ve yeni bir ultra büyük teklif ekleyeceğini açıkladı.

 

Kaliteli büyüme stratejisini destekliyor 

 

Seaspan yetkilisi Bing Chen tarafından yapılan açıklamada, "Tamamlanmalarının ardından, bu 7 yeni inşa gemisinin, bu yılın sonundan başlayarak 2023'e kadar filomuza tutarlı bir şekilde eklenmeleri planlanıyor. Bu da hissedarlarımız için kaliteli büyüme ve değer yaratmaya devam etme stratejilerimizi destekliyor" dedi. 

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi