“İkmaller ve verdiğimiz hizmetlerin kalitesini, müşterilerimiz üzerindeki etkisini ve bunun iletişimini bizzat yerinde ve ilgili kişilerle arada herhangi bir denetçi veya aracı olmadan gerçekleştiriyoruz. Değişim ve gelişim faaliyetlerini rekabet motivasyonu ile değil, işimize olan saygımızdan dolayı yapıyoruz” diyen Asmira Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan piyasada uzun süredir kanaat ve inovasyon önderi olduklarının altını çiziyor.

 

Asmira Group yakıt ikmali konusunda hangi noktalarda hizmet veriyor ve önümüzdeki süreçte bu alanda yenilikler söz konusu mu?

 

Firmamız, Batı Anadolu kıyılarını kapsayan; kuzeyde Karabiga’dan başlayıp güneyde Antalya’ya kadar uzanan 22 adet liman ve marinada, sipariş üzerine hizmet veriyor. Bunun dışında, güneyde 5 adet marinada akaryakıt istasyonu ve tekne bakım-onarım tesislerimiz var. Bunlar kuzeyden güneye sırasıyla; Çeşme Setur Altınyunus, Kuşadası Setur, Didim D-Marin, Bodrum Turgutreis D-Marin, Göcek D-Marin. Aliağa ve Ege’de artan taleplere ve devamlı güncellenen regülasyonlara cevap verebilmek adına, bir adet deniz tankeri yatırımı yapmaya karar verdik. Bu yatırım 10 yaş altı veya “0” imar bir tanker şeklinde olacak. Ayrıca düzenli olarak, kara tankeri yatırımlarımız ve bilişim yatırımlarımız devam ediyor.

Hemen akabinde sormak isteriz IMO 2020 yeni yakıt sistemiyle ilgili yürüttüğünüz çalışmalar ve gelecekle ilgili öngörüleriniz nelerdir?

IMO 2020’nin yürürlüğe girmesi, sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için atılmış kıymetli bir adım. Düşük sülfür kullanımının çevreye çok daha az zarar verdiği bir gerçek; fakat bununla beraber, tüketilen yakıtın birim fiyatında yüksek artışlar meydana geldi. Bu durum, armatör ve işletmecilerin tedarik tarafındaki finansal ihtiyaçlarında da yine yüksek bir artışa sebep oldu. Biz de armatör ve işletmecilerimize bu konuda destek verebilmek için hem İstanbul’da hem de Akdeniz ve Karadeniz’deki ikmallere odaklanan bunker trading (gemi yakıt ikmal aracısı) faaliyetimizi başlattık. Böylece Türk Denizcilik işletmelerine hem Türkiye’de hem de yurt dışında, servis veriyoruz. Aliağa’da ve Ege’de devam eden fiziksel operasyonumuzun yanına eklediğimiz, bu bunker trading faaliyetimiz sayesinde; yat ikmallerinden sonra, gemi yakıt ikmallerinde de uluslararası platformda yakıt ikmali yapan bir bunker firması konumuna geldik. Bu yeni konumlanmamız ayrıca, Aliağa ve Ege’deki fiziksel ikmal faaliyetlerimizi de oldukça olumlu etkiliyor.

 

Deniz yakıtları özel yatırım isteyen bir konu. Özellikle yat ve tekne kullanıcılarının yakıt ihtiyaçlarını karşılama konusunda firmanız başarılı çalışmalar yürütüyor. Sizin bu başarıyı yakalamak için müşterilerinize sunduğunuz avantajlar ve hizmetler nelerdir?

 

En büyük farkımız, devamlı işimize odaklanmamız. Hem üst yönetim hem ofisteki beyaz yaka arkadaşlarımız; ben de dahil olmak üzere, devamlı sahadayız. İkmaller ve verdiğimiz hizmetlerin kalitesini, müşterilerimiz üzerindeki etkisini ve bunun iletişimini bizzat yerinde ve ilgili kişilerle arada herhangi bir denetçi veya aracı olmadan gerçekleştiriyoruz. Değişim ve gelişim faaliyetlerini rekabet motivasyonu ile değil, işimize olan saygımızdan dolayı yapıyoruz. Piyasada çok üzün süredir, pazarın kanaat ve inovasyon önderiyiz. Ve bu durum tabi ki pazardaki payımıza da katkıda bulunuyor ve birçok kanalda bizi lider yapıyor. Ancak biz yaptığımızın işin hacminden ziyade, niteliğine odaklanıyoruz. Niteliğe odaklandıkça da teveccüh geliyor, nicelik de artıyor. Markamız bizim en büyük değerimiz, sermayemiz ve varlığımız. Onu yukarı taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. İşte bu yaklaşım içinde olunca, piyasada kullanılan birçok standardın da ilk uygulayıcısı olduk. Birçok standardımızın da halen tek uygulayıcısıyız. Bunlara örnek olarak: kara tankerlerinde uyguladığımız “dripping method sampling”, hortum kılıflarımız, ilk adr’li tankerler, bünyesinde A sınıfı güvenlik uzmanı ve kalite müdürü bulunduran bölgedeki tek firma olma, her ikmalde bulunan kendi gözetmenlerimiz, bölgedeki tüm tankerlerinde kamera olan tek firma olma, ışıksız ortamda 6 ay saklanan numuneler, vb. gibi birçok örnek verilebilir.

Grup şirketleri olarak baktığımızda firmanızda yer alan birimler birbirini tamamlayan unsurlar olarak görülüyor. Bu sizin için ve özellikle müşteriler için ne gibi kolaylıklar sağlıyor?

 

Müşterimiz için tüm konularda tek bir tedarikçi ile çalışma imkânı sağlıyor. Piyasada “one-stop shop” olma niteliği taşıyan tek firmayız. Müşteri odaklı yaklaşımımız sayesinde, tedarikçilerimiz olan grup firmalarımızın da standartlarını devamlı yukarı taşıyoruz.

Aynı zamanda Ege Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürütüyorsunuz. Bu derneğin amacı ve yürüttüğünüz faaliyetler hakkında da kısaca bilgi verir misiniz?

 

Derneğimizin takriben 10 yıllık üyesiyim. Ege Bölgesi başta olmak üzere, tüm Türkiye’de ekonomik ve sosyal etki alanı oldukça yüksek olan derneğimizin, birçok pozisyonunda bulundum. Liyakat çerçevesinde de nihayetinde derneğimizin en onurlu görevi olan yönetim kurulu başkanlığı görevini takriben bir yıldır sürdürmeye çalışıyorum. Derneğimiz etki alanı içinde; genç girişimciliği geliştirmeyi, dış ticareti arttırmayı, diğer kamu ve özel kurumlarla iş birliğini geliştirmeyi, bölgenin ve ülkenin menfaatleri çerçevesinde fikri çıktılar üretmeyi kendisine görev edinmiş bir dernektir. Bu çerçevede gerek yurt içindeki paydaşlarla gerekse yurt dışındaki benzer dernek ve kuruluşlarla ilişkilerimizi geliştirerek; ekonomik ve ticari faaliyetlerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Etki alanımız içinde, yüksek katma değerli ekonomik faaliyetlerin ve girişimciliğin geliştirilmesi en önemli önceliklerimizdir.

2019 yılı hem sektör hem de firmanız açısından nasıl geçti, 2020 yılından beklentileriniz nelerdir?

 

2019 yılında, Türkiye’de yerleşik tüm firmalarımızın yaşamış olduğu sıkıntılardan az ya da çok etkilenmiş olmanın yanında, bazı gelişmeleri fırsata çevirmeyi başarabildiğimizi söyleyebilirim. 2019 yılı itibariyle, son 3 yılda ciromuzu 10 katına çıkarmayı başardık. Bu kaliteli ve yüksek sıçramada, en önemli rolü insan kaynağımız üstlendi. Gerçekten oldukça yüksek, kurum kültürünü benimsemiş kaliteli bir insan kaynağımız var. Bu çerçevede tüm mesai arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.

Eklemek istedikleriniz…

 

8 Mart’ı, tüm üreten ve üretmek isteyen dünya kadınlarının bu anlamlı gününü, kutluyorum. Türkiye’deki en büyük eksiğimizi; eğitim ve buna bağlı olarak kadının işgücüne katılım oranının düşüklüğü olarak görüyorum. Bu çerçevede genç kadınlarımızı kendilerini geliştirmeye, üretmeye ve toplumun hem sosyal hem de ekonomik olarak daha etkin birer bireyi olmaya davet ediyorum. Cinsiyet ayrımının olduğu toplumların dünyadaki yerinin ve diğer medeni toplumların şu andaki refah seviyesinin de çok açık gösterdiği gibi; toplumun herhangi bir kesiminin kenarda bırakılarak, refaha ulaşılamayacağının altını çizmek istiyorum. Kadınlarımız iyi ki varlar ve iyi ki üretiyorlar.

 

 

Şirket Tarihçesi

 

Türkiye'nin ilk yüzer GES'i üretime başladı Türkiye'nin ilk yüzer GES'i üretime başladı

1977 yılında Ege’de doğup büyüyen Asmira Group; “Tüm Avrupa Kıyılarında Yerel Bir Marka Olma” vizyonu ile yol alarak; Marine, Bunker ve Lojistik alanlarındaki iş faaliyetlerini; yatçılık, gıda ve turizm sektörlerindeki yatırımları ile genişletmeye devam etmektedir. İlk gemi yakıt ikmalini 1977 yılında, ilk yat yakıt ikmalini 2002 yılında gerçekleştiren Asmira, süreç içerisinde kalite ve müşteri memnuniyeti konusunda göstermiş olduğu üstün performans ile bugün D-Marin’in ulusaldaki tüm marinalarında (Turgutreis, Didim, Göcek) akredite akaryakıt ikmalcisi olarak uzun süredir faaliyet göstermektedir. Son olarak Kuşadası Setur Marina’nın akaryakıt operasyonunu da üzerine alan Asmira Marine, marin istasyon işletmeciliği konusunda Avrupa standartlarının çok üzerinde hizmet veren nadide bir firma olarak ulusal ve uluslararası platformlarda adından söz ettirmektedir. Nitekim bu gelişmeler neticesinde Montenegro’da Portonovi Marina’nın akaryakıt operasyonlarını yürütmek üzere el sıkışmış bulunmakta ve Avrupa’da marin istasyon işletmeciliği alan ilk ve tek Türk firma olmanın gururunu yaşamaktayız. Yeni girdiği iş alanlarından biri olan yatçılıkta ise 2020 için sipariş edilen yeni üretim yelkenli tekneler ile tekne kiralama (charter) işine adım atmış olan Asmira Marine, diğer geliştirdiği yatçılık faaliyetleri olan teknik bakım onarım, yat malzemeleri satışı ve look after işleri içinde gerekli altyapıyı tamamlamıştır.

 

Tüm bu değerli gelişmeler, deniz turizmi açısından Dünya’nın sayılı destinasyonları arasında yer alan ülkemizin güney sahillerinin, dünya standartlarında sunulan A+ hizmet anlayışı ile yat sahipleri için vazgeçilmez bir uğrak noktası haline gelmesine katkı sağlayacaktır. Ege Bölgesi’nin en büyük yakıt ikmalcisi olan Gemlik’ten Alanya’ya kadar 22 fiziksel ikmal noktasında gemilere yakıt ikmali hizmetini gerçekleştiren Asmira Bunker, 2019 yılı son çeyreğinde İstanbul başta olmak üzere Avrupa limanlarında trader (yakıt ikmaline aracı kurum) olarak faaliyetlerine başlamıştır. Bu vesile ile 40 yılı aşkın tecrübesini İstanbul ve diğer Avrupa limanlarına da taşıyan Asmira Bunker, firmamızın bir diğer önemli faaliyet alanını oluşturmaktadır. Başlangıçta standartlarımızdan ödün vermemek için kurduğumuz ve yalnızca akaryakıt taşımacılığına odaklanan Asmira Logistics, genişleyip büyüyerek bugün hem akaryakıt taşımacılığında hem de depolama konularında önemli adımlar atarak müşterilerimize yenilikçi çözümler sunmaktadır. Kuruluş temellerinde yer alan temel yeteneklerini ve geleneksel iş yapış biçimlerini, inovatif yöntemlerle geliştirerek yerel/uluslararası iş birliklerine devam eden Asmira Group, daha fazla noktada, daha fazla müşteriye ulaşarak üstün hizmet anlayışı ile değer yaratan faaliyetlerine devam etmektedir.

KAYNAK: 7deniz Dergisi - Mart-Nisan 2020 Sayısı

Editör: Haber Merkezi