Limak Port İskenderun'da önceki gün yanaşan bir RoRo gemisindeki tır şoförü yüksek ateş nedeniyle karantinaya alınmıştı. Ardından Limak Port'ta koronavirüse rastlandığı için limanın karantinaya alındığı, araç ve peronel giriş-çıkışının geçici bir süreliğine durdurulduğu belirtilmişti.

 

Evyapport'taki kazanın enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor Evyapport'taki kazanın enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

Limak Port açıklamasında iddiayı doğrulayarak, "Suudi Arabistan Duba limanı çıkışlı 15 Mart 2020 tarih ve saat 07:54 İskenderun Limanı varışlı MV Med Bridge isimli RoRo gemisindeki Türk vatandaşı bir tır şoföründe Tahliye başlamadan önce İskenderun Sahil Sağlık Denetleme birimlerince yapılan kontrollerde yüksek ateş tespit edilmiştir. Tır şoförü yetkililerce hemen hastaneye sevk edilerek koronavirüs testi uygulanmış ve sonuç beklenmektedir. Sonuç gelene kadar gemi ile temas limanımız yetkilileri ve kamu Kurumlarınca engellenmiştir. Limanın geneli ile ilgili herhangi bir karantina durumu söz konusu değildir.

 

Limak Port İskenderun limanı aylar önceden koronavirüs ile ilgili gerekli tüm tedbirleri almış olup limanın tüm birimleri düzenli dezenfekte edilmektedir. Liman personeli tarafında gemiler ile temas mümkün olduğu kadar düşürülmüş ve uluslararası yaşanmamakta ve ticari faaliyetler devam etmektedir" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

 

Tır Şoförünün Sonucu Negatif Çıktı!

Son gelen bilgilere göre tır şoförünün test sonuçlarında herhangi bir koronavirüs septomuna rastlanılmadığı sonucun negatif çıktığı açıklandı.

Editör: Haber Merkezi