IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) himayesinde 22-24 Ekim tarihlerinde Çırağan Sarayında yapılacak olan Uluslararası Bunkerciler Birliği (IBIA) yıllık toplantısı 25 ülkeden 250 delegeyle tarihindeki en yüksek katılımla yapılacak.

 

Toplantının detaylarıyla ilgili bilgi veren İMEAK DTO üyesi ve aynı zamanda IBIA Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Muhtaroğlu, bütün dünya bunkercilerinin İstanbul’da toplandığını belirterek, “25 ülkeden 250 katılımcı İstanbul’a geliyor. Bir haftayı burada geçiriyorlar. Bu bütün dünyaya verdiğimiz çok önemli bir mesaj” dedi.

 

Ülke ve sektör için önemli bir organizasyon

 

İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dünyanın en iyi en güvenilir ve en kaliteli ikmal limanı olduğuna işaret eden Muhtaroğlu, “Sadece yakıt ikmalleri değil bütün servis hizmetleri burada gayet iyi veriliyor. Ve bunu bilen, bunu yerinde görmek ve dinlemek isteyen özellikle 2020’deki yeni regülasyon öncesi uygulamaları takip eden dünya bunkercileri, armatörler, hukukçular, IMO ve IBIA temsilcileri Türkiye’ye geliyorlar. Bunu ülkemiz adına çok büyük bir sevinçle karşılıyoruz. Sektörümüz için çok önemli bir organizasyon oldu. Bütün katılımcıları çok güzel bir program bekliyor” diye konuştu.

 

DTO’nun ev sahipliği önemli etki yarattı

"Karbon vergisi gelirleri kıyı enerji altyapısına yatırılabilir" "Karbon vergisi gelirleri kıyı enerji altyapısına yatırılabilir"

 

Toplantı programıyla ilgili bilgiler de paylaşan Muhtaroğlu, katılımın oldukça yoğun olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: “Pazar günü etik kurul denen önemli bir uygulama var. Onun öncesinde eğitim var. Ertesi gün DTO’nun himayesinde organize edilen bir açılış kokteyli var. Oraya çok yoğun bir talep var. DTO’nun bu organizasyona ev sahipliği yapması çok önemli bir etki yarattı. Ertesi gün Bakanlık temsilcilerimiz, BIMCO başkanımız IBIA başkanı ve sektörün önemli isimli konuşmalar yapacaklar. Katılımcıları çok güzel bir organizasyon bekliyor. Organizasyonun sosyal etkinlikleri de gayet dengeli.”

 

‘IBIA çok heyecanlandı’

 

Muhtaroğlu, “IBIA neredeyse şaşkın vaziyette. Bu organizasyon her yıl bir kıtada yapılıyor. Bugüne kadar 20-25 senede elde edilmiş en yüksek katılım. Dün 10 kayıt daha vardı. Kapatalım mı diye konuşuyorlar. Ben hayır dedim. Herkes gelsin. Çok güzel bir organizasyon. Özellikle ülkemiz için çok önemli bir katkı oldu. Odamıza özellikle teşekkür ediyoruz. Odamız himayesinde yapılıyor. İstanbul Bunker 2020 gösterdiği bu birliktelikle organizasyonun Türkiye’de yapılmasını sağladı. IBIA çok heyecanlandı. Böyle bir katılım onları da şaşırttı. Yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi