Lübnan’ın başkenti Beyrut küresel denizcilik sektörü açısından önemli olan Doğu Med Denizcilik Konferansı’na (East Med Maritime Conference) ev sahipliği yaptı. Lübnan Kara ve Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferans dünyanın çeşitli yerlerinden çok sayıda denizciyi bir araya getirdi. Türkiye’den konferansa Türk denizcilik sektörünün duayen isimlerinden İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ile DTO Meclis Üyesi Cihat Yavuz Güler katıldı.

 

Çakır’dan etkileyici sunum

 

ürkdeniz’de yer alan habere göre, konferansta Salih Zeki Çakır, 'Doğu Akdeniz Bölgesindeki Deniz Taşımacılığı ve Lojistik Sektörüne Genel Bakış' başlıklı oturumda bir sunum gerçekleştirdi. Çakır yaptığı sunumda dünya denizciliğinde son değişimler ve Türkiye’nin bu değişim karşısındaki hazırlıkları ve Türk denizciliğinin son durumu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Çakır konuşmasının devamında Türkiye’nin denizcilik sektöründeki potansiyelini anlatırken katılımcılara işbirliği çağrısında bulundu. Ayrıca Türkiye’deki denizcilik filosu ile ilgili son rakamları paylaşırken, liman işletmeciliği, gemi inşa sektörü ve gemi bakımda ülkemizin son durumunu katılımcılara aktardı.

 

Öte yandan Deniz Hukuku Profesörü Belma Bulut’ta Türkiye adına ‘Denizcilik Lojistiği ve Açık Denizcilik Endüstrilerinde İnsan Kaynakları Yetkinliklerinin Geliştirilmesi’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

 

Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi