Türk Loydu ve HeliPlat savunma sanayimiz için önemli bir işbirliğine imza attılar. Türk Loydu  ile HeliPlat arasında; helikopter platformu sertifika/ruhsatlama gerekliliklerini sağlayacak testler ve kontroller hakkında  işbirliği protokolü, Türk Loydu merkez ofisinde düzenlenen törenle imzalandı. Türk gemi sanayine verdiği desteklerle öne çıkan Türk Loydu savunma sanayimizdeki yerlileşme hamlesi kapsamında milli yan sanayi firmalarına verdiği desteklerle adından söz ettirmeye devam ediyor.

 

DIŞA BAĞIMLILIK SON BULACAK

Yapılan protokol neticesinde; HeliPlat uzmanları tarafından yurtiçi ve yurt dışında gerçekleştirilecek helikopter platformu (heliport, helidek) sertifika/ruhsatlama isterleri kapsamındaki testlere Türk Loydu’nun nezareti sağlanarak, platformların uygunlukları belgelenecek. Böylelikle savunma sanayinde kullanılacak tüm helikopter platformları gereken uygunluk belgelerine dışarıya bağımlı olmadan kavuşabilecekler.  

 

HELİPLAT ve TÜRK LOYDU
17 Ocak 2019 tarihinde Türk Loydu Merkez Ofisi’nde düzenlenen işbirliği protokolü imza törenine Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu, Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri Genel Müdürü Lütfü Savaşkan ve Türk Loydu yöneticileri ile HeliPlat Genel Müdürü Fuat Akpınar, İdari İşler Müdürü Mehmet Ercan ve HeliPlat çalışanları katıldı. Gerçekleştirilen törende, HeliPlat Genel Müdürü Fuat Akpınar; başta savunma sanayi olmak üzere sivil havacılık kapsamında yapılacak olan tüm helikopter platformlarının yapılması ve ruhsatlandırılması süreci ve bu süreç boyunca yapmış oldukları danışmanlık sürecine ilişkin bilgilendirme sunumunun ardından şu sözleri kaydetti “Ülkemizin hedefleri doğrultusunda tüm alanlarda yerli ve milli ürünler üretmek ve kullanmak amacıyla HELİPLAT ve TÜRK LOYDU, Helikopter Platform sertifikasyonu malzemelerinin yerlileştirilmesi ve testlerini birlikte yapmak amacıyla güçlü bir iş birliği anlaşmasına imza atmış bulunmaktadır. Özellikle Savunma Sanayi başta olmak üzere Sivil Havacılık alanında da yabancı ülkelere bağımlılığı ortadan kaldırmak için öncelikle ülkemiz ve bizler adına önemli bir adım olmuştur. Ülkemizin bu alanda dışa bağımlılığını ortadan kaldırmakla birlikte aynı zamanda Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetlerinde de bu konuda rehberlik etmek en büyük hedefimiz olacaktır.”

 

"Türkiye ve ABD Doğu Akdeniz’de ortak geçiş eğitimleri yaptı" "Türkiye ve ABD Doğu Akdeniz’de ortak geçiş eğitimleri yaptı"

MELİKOĞLU: YERLİ VE MİLLİ UZMAN KURULUŞLAR

Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Cem Melikoğlu ise konuşmasında; Türkiye’de son yıllardaki yerlileşme hamlelerine ve özellikle askeri alanda uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirilen faaliyetlerin önemine değinirken, milli kurumlarımızın bilgi ve deneyimlerini artırarak bu birikimin içinde bulundukları sektörleri dışa bağımlı olmayacak şekilde geliştirdiğini ifade etti. Milli savunma sanayinde yerli ve milli kuruluşların artmasının üretilen bilgi ve teknolojilerin ülkemizde kalmasını sağlayacağını vurgulayan Cem Melikoğlu “HeliPlat’ın  yakın geçmişte Türk Loydu klaslı Denizaltı Kurtarma Gemisi (MOSHİP), Kurtarma  Yedekleme Gemisi (KURYED), Sismik Araştırma Gemisi ve Amfibi Gemilerde helikopter platform sertifikasyonu ve eğitim faaliyetlerini gerçekleştirdiğini, artık bu alanlarda yüksek kalitede hizmet verebilen tamamen yerli ve milli uzman  kuruluşlarımızın olduğunu ” belirtti.  

 

Editör: Haber Merkezi