5. TYBA Yacht Charter Show 3-7 Mayıs'ta yelken açacak 5. TYBA Yacht Charter Show 3-7 Mayıs'ta yelken açacak

Türkiye’nin 2019 yılı için Mavi Bayrak Ödülü alacak plaj ve marinaları değerlendirecek olan Ulusal Jüri, Anadolu Hotels Downtown Ankara’da toplandı.

 

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından kriterlere uygun bulunan dosyaların Jüri tarafından ulusal boyuttaki nihai değerlendirmesi yapıldı.

 

Mavi Bayrak kuralları kapsamında başvurular Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na yapılıyor. TÜRÇEV, dosyaları Mavi Bayrak kriterleri açısından değerlendirerek uygun olan plaj ve marina dosyalarını Ulusal Jüriye sunuyor. Ulusal Jüri tarafından uygun görülen aday plaj ve marinalara ilişkin bilgi ve belgeler daha sonra merkezi Kopenhag’da olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’na (FEE) gönderiliyor. Uluslararası koordinasyon, gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra Nisan 2019 ayının üçüncü haftasında toplayacağı “Uluslararası Jüri”ye sunuyor. Böylece 2019 yılı için ödüle hak kazanan plaj ve marinalar belirlenerek Mayıs ayının ilk haftasında açıklanıyor.

 

Toplantı ile ilgili TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, “Mavi Bayrak uluslararası bir ödül olarak diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de aranan bir marka özelliğini her geçen yıl arttırarak korumaktadır. Tur Operatörlerinin yanında tatil programı yapanlar da Mavi Bayraklı plajları daha çok tercih eder duruma gelmişlerdir” dedi.

 

1993 yılından bu yana uygulanmakta olan Mavi Bayrak Programı kapsamında 2018 yılı itibariyle 459 plaj ve 22 marina, 10 yat Mavi Bayrak ödülüne hak kazandı. Ödüllü plaj sayısı ile Türkiye, 2018 yılında 53 ülke arasında dünya 3’üncüsü olarak ülkemiz tanıtımına önemli bir katkı sağladı. Plaj ve marina toplamında dünyadaki toplam Mavi Bayrak ödülünün yaklaşık  yüzde 11’i ülkemizde dalgalanıyor.

Editör: Haber Merkezi