“Gelin ata binmiş ya nasip demiş” sözü boşa söylenmemiş. Bu yazıyı yazmaya haftalar önce niyetlendim ancak önce covid oldum, çok şükür rahat atlattım. Ardından da bayram tatili derken kendimi memlekette buldum. Size buram buram memleket havası kokan bir yazı sunuyorum.

 

Özünde emek, hedef, inanç ve başarı barındıran güzel bir olaydan bahsedeceğim, çünkü inanıyorum ki başarı da tıpkı iyilik gibi paylaştıkça çoğalıyor.

Gemi Brokerleri Derneği Yemeği’nin (Bosphorus Ship Brokers Dinner) beşincisi bu sene gerçekleşti. 2012’den bu yana iki yılda bir yapılan organizasyon, hayatlarımızın bir parçası olan ve hala olmaya devam eden pandemi sebebiyle iki kez ertelendi, nihayetinde de 24 Haziran’da yapıldı. En sonda yazacağımı ilk başta yazmam lazım çünkü tek kelimeyle harikaydı. Dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık 2 bin 400 denizcinin katıldığı etkinlikte benim gözlemlendiğim kadarıyla her şey kusursuzdu. Şüphesiz 2 bin 400 kişiyi ülkemize getirip misafir etmek başlı başına bir iş... Bunca insanı memnun ve mutlu bir şekilde geri göndermek de apayrı bir iş. Kısacası muazzam bir emek, disiplin ve inanç barındırdığına inandığım Bosphorus Ship Brokers Dinner için başta Gemi Brokerleri Derneği’ni ve emeği geçen her bir paydaşı tebrik ediyorum. Ayrıca bu organizasyonu Türk denizcilerinin bir başarısı olarak görüyor ve gurur duyuyorum.

Peki nasıl oluyor da bu organizasyon her seferinde kendini aşabiliyor?

 

Muhakkak bugüne gelene kadar, belki bu sene gerçekleşen organizasyonda bile birçok zorlukla karşılaşmış veya aksilikler yaşamışlardır. Perdenin arkasını bilmiyorum ancak gördüğüm sahne bana başarının bir varış noktası değil, bir yolculuk olduğunu gösteriyor. Neden mi? Çünkü Gemi Brokerleri Derneği’nin yönetim kadrosu değişse bile her gelen yeni yönetim bu organizasyona sahip çıkıyor. Geçmiş yönetimlerin başarısını bir son olarak görmeyip üzerine neler daha katılabilecekleri hususunda çaba sarf ediyor. Bu vesileyle derneğin geçmiş dönemdeki yönetimini de tebrik ediyorum. Ayrıca birbirlerine olan bağlılıklarının Türk denizcilik sektöründe örnek olarak gösterilebileceğine inanıyorum.

İstanbul denizcilik karnavalına dönüştü

 

Binlerce brokerin 5. Bosphorus Ship Dinner için geldiği İstanbul’da firmaların her gece verdiği davetler yoğun katılımlarla gerçekleşti. Misafirlerini İstanbul’un çeşitli mekanlarında ve ofislerinde ağırlayan Türk gemi kiralama firmaları ile acentelerinin etkinliklerini 7Deniz Ailesi olarak takip etmeye ve haber portalımızda yer vermeye imtina ettik. Gelenekselleştiğini düşündüğüm Dalyan Kulüpteki Bora Chart Party çok ama çok keyifliydi. 1400 denizcinin bir araya geldiği bu güzel ve keyifli event için Halime Can nezdinde bütün Bora Chart ekibine de teşekkür ediyorum.

Ayrıca, İskenderun Denizcilik, MCE Kargo, Densay Denizcilik, ODIN Tanker, Ülgen Bulk, Alpina, AKT Law ve Marshall, Green and Black, Zeymarine ve Kınay gibi firmalarımızın da düzenledikleri etkinlikler oldukça keyifliydi. Her birinin özünde Türk denizcilik sektörü için vermiş olduğu emeğe saygı duyuyorum.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması

Emeğe sonsuz saygı…

 

Belki biraz teşekkür yazısı kıvamına bürünmüş gibi oldu ama güzel işlerin duyurulması, dillendirilmesi ve hak ettiği değeri görmesi gerekiyor. Şayet sektör olarak var olduğumuz noktadan bir adım öteye gideceksek bunu sağlayacak olan hususlarsan biri yapıcı eleştiri, diğeri de emeğe sonsuz saygı…

Değinmeden geçmek istemediğim bir olay da Gemi Brokerleri Derneği Başkanı Semih Dinçel’in açılış konuşması. Dinçel, konuşmasında denizciliğinin ne kadar önemli olduğunu anlatmadı, resmen haykırdı. Ülkemize, işine ve sektörümüze olan aşkı o kadar belliydi ki, etkilenmemek mümkün değildi. Kuşkusuz bizi yarınlara taşıyacak adımlardan biri de Türk denizcilerinin kalbinde olan deniz aşkıdır.

Son olarak Semih Başkan ve GBD Yönetim Kurulu Üyeleri: Onur Türkeş, İsmail Şahin, Serhan Özcan, Seden Öztorun Çarklar, Yaşar Meriç ve Öner Dandin’e de teşekkür ediyorum.

İbrahim Kocamış

Editör: Haber Merkezi