Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli: “Deniz Ticaret Odası Meclisi Eğitim ve İstihdam Komisyonu olarak bu konular üzerinde zaten çalışıyoruz. 19 Haziran’da, İstanbul’da; biri özel, 6’sı Denizcilik Meslek Lisesini, 24 – 25 Haziran tarihlerinde de sizlerin ve Yönetim Kurulumuzun onayı ile Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun’daki 9 Denizcilik Lisesini DTO Meclis Eğitim ve İstihdam Komisyonu olarak ziyaret ettik.

 

 

Size bu konu hakkında sunum yapacaktık; ama Denizcilik kelimesinin Denizcilik Liselerinden kaldırıldığını görüyoruz. En büyük problem maalesef şimdilik bu gözüküyor. Bizim mesleğimiz sadece bir tabela olarak gözüküyor. Denizcilik eğitimi 1500 – 2000 kişilik okulların içinde verilmeye çalışılıyor. Hasan Kemal Yardımcı Proje Okulu, Ortaköy’deki Ziya Kalkavan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi bir proje okulu.

 

 

İzmir ve Antalya’da 5 tane uygun Lisemizin bir proje okulu olarak ve mutlaka Denizcilikle alakalı olması için çalışmalar yapıyoruz. İstanbul ve Karadeniz ile ilgili raporlarımızı hazırladık. Önümüzdeki meclis toplantısında kısmet olursa bu çalışmayı yapacağız. Diğer taraftan 3000 grosston - 750 kilovat ve 500 grosston - 750 kilovat konusu, 10 Şubat 2018 tarihinde çıkan Gemi Adamları ve Kılavuz Kaptan Yönetmeliği ile o tonajlara düştü.

 

 

Denizcilik Meslek Liseleri son mezunlarını verdi. 3000 grosston ve 3000 kilovat üzeri olan gemilerde çalışma imkânına sahip olan gençlerimiz, bu okullardan son kez mezun olarak verildi. Önümüzdeki yıldan itibaren bu gemiler ve mezunlarla ilgili çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

 

WISTA Türkiye, denizcilik sektörünü uluslararası konferansta bir araya getirdi WISTA Türkiye, denizcilik sektörünü uluslararası konferansta bir araya getirdi

 

 

 

Haber ve Fotoğraflar: Atılay AŞKALE - 7DENİZ

Editör: Haber Merkezi