İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Tamer Kıran, yaklaşık bir yıl önce başlatılan ve belli bir seviyeye getirilen envanter çalışması için destek çağrısında bulundu.

 

"Denizci Millet, Denizci Ülke" vizyonu ile sektörü daha üst liglere taşımayı arzuladıklarını kaydeden Kıran, "Denizciliğin tüm alt sektörlerinde başlangıç noktamızı ve sektörün mevcut durumunu tespit ederek, Türk Denizciliğini küresel ölçekte öne çıkarmak amacıyla yol haritamızı belirlemek istiyoruz" diyerek şöyle devam etti; "DTO olarak, kamu ve devletle yapılan temas ve görüşmelerde her zaman eksikliği görülen denizcilik sektörümüzün temel verileri ve büyüklüğü hakkında bir envantere ihtiyaç duyulduğundan, odamız meclisinde görüşülen ve yönetim kurulumuzca karar verilen Denizcilik Sektörü Envanteri Çalışmasını 2019 yılında başlatmış bulunmaktayız" diye kaydetti. 

 

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması

Kıran, şunları belirtti: "Denizcilik sektörümüzün bir envanterini çıkarmak, daha gerçekçi bilgi ve verilere dayandırmak, istihdam sayımızı, ciromuzu, ihracatımızı, yıllık döviz getirimizi ve şirket büyüklüklerimizi içeren bir çalışmayla sektöre yönelik mevzuat çalışmalarının, düzenlenmelerinin ve kamudan beklenecek desteklerin sağlıklı bir alt yapısını oluşturmayı hedeflemekteyiz. Bu nedenle, odamızca Sayın Prof. Dr. C. Ruhi Kaykayoğlu'nun İnovasyon Grubu ile yürütmekte olduğumuz Denizcilik Sektörü Envanteri Çalışması Projemiz ile ilgili olarak, anketleri cevaplayarak projeye katılım sağlamanız çok önem arz etmektedir.

 

Sonuç olarak, anket çalışmalarına katılıp bilgi vermek suretiyle Denizcilik Sektörümüzün Envanteri Çalışmasına sahip çıkmanızı bekliyor, Sektörümüz adına destek ve yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi ümit ediyorum."

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi