Deniz Harp Okulu Endüstri Mühendisliği/Yöneylem bölümünden 1988 yılında mezun olan Sadık Özlen Başer, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Ekonomisi ve Politikaları Ana Bilim dalında profesör olarak atandı.

 

1966 Denizli/Çal doğumlu olan Dr. Başer, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı TCG Peyk muhribinde ikmal bölüm amirliği yaptıktan sonra, Dutilh Denizcilik firmasında çalıştı. 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokuluna katıldı. Çeşilti akademik kadrolarda çalışan Başer, 2004 yılında İktisat doktoru, 2014 yılında Makro İktisat bilim alanında doçenti oldu. Başer, 2020 Kasım ayı itibari ile de Profesörlük ünvanına kavuştu.

 

Liseliler yük gemileri için hidrolik sistemli köprü tasarladı Liseliler yük gemileri için hidrolik sistemli köprü tasarladı

2006-2007 yılları arasında University of Southern Denmark’da yardımcı doçent olarak çalışan Sadık Özlen Başer, Cardiff Üniversitesi’nde bir yıl araştırmacı olarak bulunduktan sonra çeşitli seferlerde kısa dönemli olarak Polonya Devletinin bursu ile Gdansk Üniversitesi’nde Prof. Dr. Ludwik Kontradowicz ile beraber deniz işletmeciliği alanında araştırmalar yaptı.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde Denizcilik Ekonomisi ile ilgili dersler vermeyen devam eden Başer’in, çeşitli uluslararası dergilerde 30’un üzerinde makalesi bulunuyor. Dr. Başer’in “Türkiye’nin Uluslarası Denizlerdeki Tarifesiz Gemi Taşımacılığının Ekonomik Analizi” başlıklı doktora tezi de, DEÜ. Sosyal Bilimler Enstitüsünce tıpkı basım olarak yayınlandı.

 

Sadık Özlen Başer, Denizcilik alnında ekonometri yöntemlerini kullanarak makro ekonomik araştırmalar yapıyor. Yurt içi ve dışında çeşitli projelerde çalışan Başer, iyi derece İngilizce ve kendini ifade edebilecek kadar Danca ve Lehçeye hakim.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi