Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği’inde eğitime yaptığı desteği üyeleriyle paylaştı.

 

Dernekten yapılan açıklama şöyle;

 

Sevgili DEFMED'liler ,

 

Bildiğiniz üzere 30 Ekim 2020 İzmir Depremi sonrası mağdur vatandaşlarımıza destek olmak için derneğimiz, oluşturduğu kriz masasıyla bölgede etkin bir şekilde çalışmış, acil ihtiyaçları yerinde belirleyerek siz duyarlı mezunlarımızdan gelen bağışlar ile temin edilen yardım malzemelerini ilk elden ihtiyaç sahiplerine ulaştırmıştı. Depremin hemen sonrasındaki günlerde sağlanan ve depremzedeler için hayati önem arz eden bu sıcak desteğin devamında mezunlarımız aracılığıyla belirlenen ve evsiz kalan bazı depremzede vatandaşlarımıza ilgili resmi belgeleri incelenerek doğrudan yardımlarda da bulunulmuştur. Elimizdeki yardım fonu ile bunların yanı sıra ileriye dönük uzun soluklu, kalıcı bir proje oluşturmak için de sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmiş çeşitli görüşmeler gerçekleştirmiştik. 

İstişareler sonucu DEFMED olarak İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ile depremzedelerin yoğunlukla ikamet ettikleri Uzundere Yaşar Kemal mahallesinde Belediyeye ait Spor, Çocuk ve Gençlik Tesislerinin içinde depremzede ailelerin çocukları için planlanan bilgisayarlı etüt merkezi kurma projelerine DEFMED olarak “Konteyner” sağlama kararı aldık ve bu anlamlı Sosyal Sorumluluk Projesine ortak olduk.

 

26 Mart 2021 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İBB Spor Kulübü yetkilileri, DEFMED ve İAL Yönetim Kurulu Üyeleri ile merkezde görevli eğitmenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen sembolik açılış töreninde yapılan konuşmalarda İzmir’deki deprem felaketinde ülke olarak büyük bir dayanışma örneği gösterildiği, birlikten kuvvet doğduğu ve bugün bunun önemli bir örneğinin açılışının yapıldığı vurgulanmıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ve İzmir BBSK Başkanı Ersan Odaman tarafından Derneğimize verilen teşekkür plaketini alan Yönetim Kurulu Başkanımız Orçun Erbayraktar “Deprem sonrasında bağışları ve destekleriyle bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm mezunlarımıza ve projedeki diğer paydaşlarla teşekkürlerini sunmuş, beraber gerçekleştirilecek Sosyal Sorumluluk Projelerinde yer almaya DEFMED olarak hazır olduklarını belirtmiştir.

 

EBA uyumlu, tam donanımlı Bilgisayar, Etüt ve Zeka Oyunları merkezinin hayata geçirilmesinde bağışlarıyla katkıda bulunan tüm mezunlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Bilgisayarlı konteyner etüt merkezine sağladığımız konteynerimiz kentimize, halkımıza, çocuklarımıza armağanımızdır.

Saygılarımızla,

DEFMED Yönetim Kurulu

Liseliler yük gemileri için hidrolik sistemli köprü tasarladı Liseliler yük gemileri için hidrolik sistemli köprü tasarladı

D.E.Ü. Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği

Editör: Haber Merkezi