Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 4 limanın özelleştirme çalışmalarının 2021 yılı içerisinde tamamlanmasını planlıyor.

 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı faaliyet raporundan derlenen verilere göre 2020 yılında 80 özelleştirme ihalesi gerçekleştirerek 22 milyon dolarlık gelir sağladı. 2021 yılı içerisinde ise 13 santralin özelleştirmesi için hazır yapılırken 4 limanın da özelleştirme çalışmalarının tamamlanması öngörülüyor.

 

Liman özelleştirmeleri kapsamında Güllük Limanı’nın 45 yıllığına işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin ihale sürecinde nihai pazarlık görüşmeleri Kasım 2020’de tamamlandı. İhale sonucuna ilişkin devam eden onay süreçlerinin 2021 yılında tamamlanarak özelleştirmenin gerçekleşmesi bekleniyor.

 

Zonguldak Limanı'nda derinleştirme çalışması Zonguldak Limanı'nda derinleştirme çalışması

Taşucu Limanı ve Liman Geri Sahası’nın özelleştirilmesine ilişkin hazırlık çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Özelleştirme sürecinin bu yıl içinde sonuçlandırılması hedefleniyor.

 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarına ilişkin dava süreçleri tamamlandı, özelleştirme sürecinin bu yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

 

Gökçeada Kuzu Limanı’nın işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin ihalede hazırlık süreci devam ederken, özelleştirme işlemlerinin bu yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi