Önce Mehmet Önder’i biraz tanıyalım mı?

Grafik tasarım mezunuyum. Reklam ve film firmalarında 5-6 yıl kadar post prodüksiyon işlerinde çalıştım. Daha sonra Statü Gemi Kiralama’da önce DPA asistanı olarak görev yaptım, ardından 5 yıl kadar DPA’lik yaptım. Bu görevimin sonlarına doğru Statü Denızcilik’te işleri daha iyi yürütebilmek için bir yazılım ve program arayışına girdik. Araştırmanın sonunda bulduğumuz yazılımlar, bir firma için özel olarak yazılmış ve o firmanın işleyişini yürüten yazılımlardı. Esasen Türk yazılımlar arıyorduk. Çünkü diğer yazılımlar, bizim buradaki iş tarzımıza uymuyordu. Bülent Kaptan’la bu durumu konuştuğumuz bir gün, Kaptan, bana “Sen yazamaz mısın ki” dedi. Bunun üzerine ortaklarımla Bülent Kaptan’ı tanıştırdım. “Biz bunu yazarız” dedik ve 2012’de Navatom’un ilk temellerini attık. O zamandan beri de bu program üzerinde çalışıyoruz.

 

Hemen akabinde ortaklar hakkında da bilgi alalım mı?

4 ortağız. Bülent Kaptan bizim yatırımcı mühendisimiz. Bülent Kaptan, neyi-nasıl yapmamız gerektiği konusunda bize karışmaz ama her konuda da koşulsuz destek sunar. Ortaklarımızdan bir diğeri Dr. İsmet Özalp. Kendisi Işık Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu. İsmet Özalp’ın aynı zamanda ‘veri güvenliği’ konularında doktorası var. Bir diğer ortağımız Özgür Aydınlı. Aydınlı da NYU’dan masterli bilgisayar mühendisi. Hive A.Ş.’de her noktada işinde uzman kişiler çalışıyor.

 

Navatom’u dünya teknolojisine göre yazıyoruz

Gelelim Navatom’un gemi yönetimine sağladığı avantajlara…

En büyük avantajımız online olmamızdır. Daha önce bizim de denediğimiz programların ve rakip programların çoğu offline idi. Bu programlarda firmayla gemiyi senkronize ederek, depolama usulüyle- e-mail yoluyla bilgi alışverişi yapıyorlar. Bizim sistemimizde gemideki personel bir iş yaptığı anda, ofisteki, personel onu görüyor. Hatta onu yönlendirebiliyor.

Diğer taraftan online olduğu için bazı şeyleri daha detaylı yapabiliyorsunuz. Örneğin bir bakımı esnasında personelin birçok şeyi düşünmesi lazım. İşte burada bizim yazılımlarımız devreye giriyor. Navatom’da bir bakım esnasında bütün süreçler, kolaylıklar gemi ile ofis arasında bir bağlantı kurarak mobilizasyon sağlıyor. Bunu kullanacak kişiler de hem süreçlere hem de süreçlerde kullanılacak durumlara hakim oluyorlar. Personel mobilize edilmiş olabiliyor.

 

Kimler kullanıyor bu sistemi?

Navatom, gemiyle ofisi birleştiriyor. Şu anda Statü Gemicilik kullanıyor. 2014 yılında Statü Gemicilik’te bir gemi ile başladık. O geminin performansı çok arttı. Personel çok memnun kaldı. Aynı yıl içerisinde Satatü Gemicilik’in tüm gemilerinde Navatom yazılımı kullanılmaya başlandı. O zamanlar programın 3 tane modülü vardı. Şu anda modül sayısı 39...

 

Navatom’u geliştirmek için çalıştığınız yenilikler neler?

Gemiye personel alımı üzerinde çalışıyoruz. Personel başvuru yapmadan Navatom’dan CV oluşturuyor ve özgemiş oluşturarak iş başvurusunda bulunabiliyor. Navatom’a sınav sistemi uygulaması hazırlıyoruz. Basit bir denizcilik sistemi ile personelin nasıl bir gemide çalışabileceğini puanlama sistemiyle daha somut hale getiriyoruz. Personeli doğru yere yönlendiriyoruz. Gemiyle entegrasyon üzerine çalışıyoruz. Geminin kendisinden ve makinalardan bilgi alarak otomatik olarak Navatom’un içine yüklüyoruz. Çalışma-dinlenme saatleri ile personel hakkında bilgi alınıyor. Geminin hareketlerinden de bazı bilgiler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Personel eğitimi konusunda çalışıyoruz. Biz, Navatom’da yapılması gereken işler üzerinde ciddi bir mesafe kat ettik. Bundan sonraki hedefimiz otomasyon.

Çevre cezaları konusunda Avrupa’daki ceza ve normlar ne ise onu istiyoruz Çevre cezaları konusunda Avrupa’daki ceza ve normlar ne ise onu istiyoruz

 

Peki, sisteme geçmenin herhangi bir zorluğu var mı?

Navatom’a geçmek çok kolay... Banka hesabı gibi, kullanıcı adı ve şifre ile istediğiniz kadar gemi ekliyorsunuz. Gemi başına aylık/yıllık ücret var. Ekonomik fiyat konusuna hassas yaklaşıyoruz.

 

En önemli noktalardan biri de güvenlik. Bu konuda Navatom nerede yer alıyor?

Navatom’un yazılım modeli hizmet olarak yazılım diye geçiyor. Biz, firmaya servis veriyoruz. Programı kurup gitmiyoruz. Programı online bir şekilde konuşarak firmalara yardım ediyoruz. Yine firmaların diğer konulardaki sorunlarını kümeleyerek çözüm ortağı mantığı ile hizmet veriyoruz. Biz, üyelik karşılığında firmaların tüm sorunlarını çözüyoruz. Navatom’da gizlilik antlaşmasıyla firmaya bir şey kurulmuyor. Verinin gizliliği ile back up sayesinde size gerekli olan bilgiler güvenli bir şekilde verilebiliyor. Navatom’da güvenliği esas alarak hizmet geliştiriyoruz.

Merak ettiğimiz bir diğer husus da Navaton’un muadili firma olup olmadığı…

Bildiğim kadarıyla Navatom gibi tamamıyla online olan ve gerçek zamanlı çalışan gemi işletme programı yok. 2012 yılında biz bu işi düşündüğümüzde gemide internet pek yoktu. Gemi iletişimi üzerine uzman firmalarla görüştüğümüzde 2020 yılında gemilerde tam zamanlı internetin kullanılacağını söylemişlerdi bize. Elon Musk’ın da bu konuda önemli çalışmaları var. Bunları göz önünde bulundurarak yazılımı geliştirdik. Başka firmaların sözüne güvenerek yola çıkmak zordu ve riskti. Bu riski aldık ve denizcilik 4-0’a entegre çalışmayı kendimize hedef belirledik.

 

2019’a dair düşünceleriniz neler?

2019’u kendimize hedef koyduk. Firmalarla görüş halindeyiz. Şu anda maddi bir sıkıntımız yok. Nihai hedefimiz Navatom’u Türkiye geneline yaymak ve herkesin kullandığı bir program haline dönüştürmek.

 

Denizcilik 4.0 ve dijitalleşme anlamında düşüncelerinizi aktarır mısınız?

Türkiye olarak teknoloji ve Ar-Ge konusunda dünyada gerideyiz. İşin başındayız. Biz Navatom olarak elimizden geldiği kadar dünya standartlarını uyguluyoruz. Özellikle fabrikalarda, holdinglerde birçok ofisi birleştirmek ve online hale getirmek gerekiyor. Bunu bildiğimiz ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiğimiz için Navatom’u dünya teknolojisine göre yazıyoruz.

 

RÖPORTAJ: İBRAHİM KOCAMIŞ

KAYNAK: 7DENİZ DERGİSİ

Editör: Haber Merkezi