Mersin, sadece turizm açısından değil, yöresel mutfağı ve çeşitli lezzetleriyle de göze çarpan bir ildir.

 

Kendisinizi ziyaret edenleri önce sokaklarıyla sonra da lezzetiyle büyüleyen bu şehir, ülkemizin güzide yerlerinden sadece biridir.

 

Bir gün bu özel şehri ziyaret etme fırsatı yakalarsanız sadece sokaklarını ziyaret etmemeli, yöresel yemeklerini de mutlaka denemelisiniz.

 

Midilli’ye kapıda vize uygulaması ile ilk geçen kafileyi Yunan başbakanı karşıladı Midilli’ye kapıda vize uygulaması ile ilk geçen kafileyi Yunan başbakanı karşıladı

Peki, turizm cenneti Mersin’in en güzel lezzetleri nelerdir? Mersin yöresi yemekleri olarak düşündüğünüzde aklınıza neler geliyor? Sizin için araştırdık ve derledik, işte Mersin’in en güzel yöresel yemekleri!

 

 

Mersin’in En Meşhuru: Tantuni

 

Mersin denilince akla gelen ilk lezzetlerden biri tantuni, sadece bu ilde değil, Türkiye genelinde sevilen ve tüketilen bir dürüm çeşididir.

 

Genelde dürüm, somun ve açık ekmek içerisinde servis edilen bu enfes tat, yanında ayran veya kolayla tüketilebilir. Mersin’in belki de her sokağında denk geleceğiniz bu yöresel yemek, öğle veya akşam saatlerinde tercih edilir. Şehre gelen çoğu turistin ilk denediği yemek olan tantuninin fiyatı da oldukça makuldür.

 

Bu enfes lezzeti ülkenin her yerinde tatmanız mümkün ama tantuniyi tatmanın en doğru adresi Mersin’dir. Bir gün bu şehrin sokaklarına yolunuz düşerse bu özel dürümü denemeden dönmeyin.

 

 

Tatlı Yiyip Tatlı Konuşmak İsteyenlere: Kerebiç

 

Mersin’in en meşhur tatlılarından biri olan kerebiç hem Antep fıstıklı hem de cevizli yapılabilir. Üzerine dökülen özel köpüğü ise çöven otundan hazırlanır.

 

Genelde Ramazan ayında ve dini bayramlarda tüketilen bu lezzet, yöre halkının bağımlısı olduğu bir tatlıdır. Eğer bir gün yolunuz Mersin’e düşerse bu lezzeti denemeden dönmeyin. Fiyatı makul diye nitelendirebileceğimiz bu lezzet, genelde çay ile birlikte tüketilir.

 

 

Kebabı Bir de Mersin’de Deneyin: TarsusKebabı

 

Mersin’in yine en meşhur tatlarından biri olan Tarsus kebabı, kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler çekilip kıyma haline getirilir ve baharatlarla marine edilerek yapılır. Görüntüsü Adana kebabını çağrıştırsa dabu enfes lezzetin tadı bambaşkadır. Ülke genelinde severek tüketilen kebap çeşidini tatmanın en doğru adresi ana vatanı olan bu Mersin ilidir. Fiyatı makul denilebilecek bu tat, Mersin’in her kebapçısının menüsünde yer alır.

 

 

Tadına Doyum Olmayan: Batırık

 

Batırık; bulgur ile yapılan bir çeşit sulu salatadır. Sadece Mersin’de değil Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde de sıkça tüketilen bu lezzet, sofra da bir aperatif olarak da yer alır.

 

Eğer şu an Mersin’e gitme fırsatınız yoksa ama bu meşhur lezzeti mutlaka denemek istiyorsanız, tarifdefteri.net/ adresini ziyaret edebilir, bu meşhur lezzeti evinize, sofranıza getirebilirsiniz.

 

Unutmayın, bir şehri tanımanın tek yolu o şehrin sokaklarını gezmek değildir. Bir şehri tanımak istiyorsanız o şehrin kültürünü benimsemeli ve yöresel lezzetlerini de denemelisiniz.

 

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi