Los Angeles Limanı, limana yanaşan Malta bayraklı CMA CGM Amerigo Vespucci konteyner gemisinin elleçlenmesinin ardından ABD'de 10 milyon TEU kapasiteye ulaşan ilk liman oldu.

 

Liman yetkilileri, limanın 2020-2021 mali yılını 30 Haziran'da kapatacağını ve bu tarihe kadar 10.8 milyon TEU'dan fazla elleçleme yapılmasının beklendiğini kaydetti.

 

CMA CGM Group, Los Angeles Limanı'nın en büyük deniz taşımacılığı müşterisidir. CMA CGM ve APL Kuzey Amerika Başkanı Ed Aldridge, yaptığı açıklamada bunun aşılamayla birlikte azalan pandeminin ardından ABD ekonomisinin hayata dönmesinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Bangkok Limanı taşınacak Bangkok Limanı taşınacak

 

 

2020 yılından bu yana ABD'nin en çok elleçleme yapan limanı olan Los Angeles Limanı, 10 milyon TEU'luk rekor ile dünyanın en yoğun 15 konteyner limanı arasına yerleşti.

 

Yüzde 14'lük büyüme 

 

10,8 milyon TEU'luk tahmin, 2020'deki 9,2 milyon TEU'ya göre 17'lik bir artış ve 2018'deki 9,5 milyon TEU'luk artışa göre yüzde 14'lük bir büyüme anlamına geliyor.

 

Liman İcra Direktörü Gene Seroka, “Tedarik zinciri dijitalizasyonuna, altyapı yatırımlarına ve güçlü iş ilişkilerimize sürekli odaklanmamızla, bu tarihi dönüm noktasını geliştirme fırsatına sahibiz” dedi.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi