Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) çevrimiçi olarak düzenlediği "Türkiye ekonomiyi konuşuyor" etkinliğine İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran konuşmacı olarak katıldı.  Konuşmasında pandeminin denizcilik sektörünün önemini ortaya koyduğunu kaydeden Kıran salgın sürecindeki gelişmeleri aktardı.

 

Lojistiğe olan ihtiyacın bir kez daha gözler önüne serildiğini dile getiren Kıran, hem Türkiye'de hem dünyada denizcilik sektörünün iyi bir sınav verdiğini belirterek, “Hareketli bir sürecin yaşanıyor olması sektörün tamamını pandemiden en az etkilenen sektörler arasında gösterdi ki bu doğru değil. Bu sektör gemi taşımacılığından sigortaya, limancılıktan kruvazör turizmine kadar 10'un üzerinde alt sektörden oluşuyor. Pandemiyle konteyner taşımacılığında hareketlilik yaşanırken, kruvazör turizminde tüm işler durdu. Sektörün geneline böyle bakmak lazım” dedi.

 

Konteyner fiyatlarındaki yüksek ücretlerin nedeni ne?

 

Salgın sürecinde ihracatçı ve ithalatçıların konteyner fiyatlarındaki istikrarsızlık ve yüksek bedellerden şikayetçi olduklarını belirten Kıran, bunun Çin'in yeni konteyner üretimini durdurmasından ve salgın nedeniyle limanlarda daha uzun süre kalmak zorunda kalan konteynerlerin yarattığı arz kısıtlamasından kaynaklandığını vurguladı. Kıran, konteyner şirketlerinin yazılım yatırımı yaptığına dikkati çekerek, “Dünyadaki ilk 20 şirket konteyner pazarının yüzde 85'ini kontrol ediyor. Son 10 yıldır bu alanda amansız rekabet vardı ve arzu ettikleri kazançları sağlayamıyorlardı. Ancak son dönemde bu şirketler iş modelinde birleştiler. Aynı hatlarda gemileri azaltarak yola devam etme kararı aldılar. Bundan sonra bu alanda daha istikrarlı bir fiyat beklentisi olacak” diye konuştu.

 

WİSTA Türkiye, uluslararası konferansa ev sahipliği yapacak WİSTA Türkiye, uluslararası konferansa ev sahipliği yapacak

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi