Novu Mare Genel Müdürü Ömer Berkay Dağlı, “Fuar konusunda çok umutlu ve çok mutluyum. Pandemiden sonra sektörün böyle bir fuarla birlikte tekrar eski dinamizmine eski enerjisini kavuştuğunu düşünüyorum. Hem Novu mare ve Novu Teknoloji Grup özelinde fuar çok güzel geçiyor hem de diğer şirketlere olan ilgileri de görüyorumve onların da bu durumdan keyif aldığına eminim. Buradan DTO’ya ve fuarı düzenleyen kuruluşlara teşekkür etmek isterim” dedi.

2 yeni ürünümüz var

 

Bakü 2024 Shipping Dinner Türk denizcilerini ağırlamaya hazır Bakü 2024 Shipping Dinner Türk denizcilerini ağırlamaya hazır

Bu fuarda ilk defa sergilediğimiz dronelarımız ve insansız hava araçlarımız var diyen Dağlı, “Bu araçlar tamamen sektörümüze yönelik üretildi. Bizim bu araçlarla ilgili en büyük projeksiyonumuz remote survey konusunda görev almaları. 2 tane ürünümüz var. Birisi küçük, mini dediğimiz ürün diğeri de daha büyük marit dediğimiz. Küçük olan daha çok gemi sörveylerinde termal kameralar yardımıyla yapısal sörveylerde kullanılmak üzere üretildi. Büyük olan, emisyon kontrol sistemlerinde sensörlerimize faydalı yük olarak taşıyıp gemilerin bacalarında ya da fabrikaların bacalarında, terminallerde emisyon kontrollerini yaparak gemilerin IMO 2020’ye uyumluluğunu bir şekilde test ederek sonuçlarının görülmesini sağlamak” şeklinde konuştu.  

Kendi altyapımızı kullanıyoruz

 

Dağlı, “Ayrıca, elektronik alt yapılarımızı bu sene ilk defa sergiliyor. Uzun süredir Ar-Ge çalışmaları devam eden projeler bunlar.  Hem Türkiye'de hem de dünyada çok yeni olan bazı sistemlerimiz var. Video link sistemlerimiz var. 10 kilometre 15 kilometre öteden görüntü aktarabilen alt yapılarımızı şu anda kendimiz üretiyoruz artık. Yurt dışında hiçbir bağımız olmadan cihazları kullanabiliyoruz. Bu bize insansız deniz araçlarımızda ve hava araçlarımızla dış kaynaklar kullanmadan herhangi bir olmadan tamamen yerli olarak bu ürünler üretmemiz ve geliştirme imkanı sağlıyor ki, günümüzde zaten bu çok önemli. Bir noktada artık biliyorsunuz ambargolar uygulanıyor. Ülkemizin teknolojik gelişimine engellemeler yapılıyor. Biz bunları kendimiz üreterek yurt dışına bağımlılığımızı da azaltmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

7DENİZ / ÖZEL

Editör: Haber Merkezi