Türk denizcilik sektörünün önemli isimlerinden Şadan Kaptanoğlu geçtiğimiz hafta Atina’da gerçekleşen genel kurulda, Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi’nin (BIMCO) ilk kadın başkanı olarak göreve başlamıştı. Başkanlığı iki yıl önceden belirlenen BIMCO’da Kaptanoğlu’nun ardından başkanlığa seçilen isim Sabrina Chao oldu.

Türkiye'ye ait askeri gemi Mogadişu'ya ulaştı Türkiye'ye ait askeri gemi Mogadişu'ya ulaştı

 

Kaptanoğlu: Çözüm sunmak önceliğim olacak

 

BIMCO Yönetim Kurulu'na önemli bir dönemde başkanlık etmenin ayrıcalık olduğunu vurgulayan Kaptanoğlu, "Çevre ve iklim değişikliği halkın kaygılarını ve denizcilik endüstrisinin bu gerçeği benimsemesini sağlamak ve dünyanın çevresel beklentilerini karşılamak için çözümler sunmak önceliğim olacak" dedi.

 

‘Amacımız yeni düzenlemelerin pratik ve uygulanabilir olmasını sağlamak’

 

Kaptanoğlu, “BIMCO'nun teknik cephedeki uzmanlık gücü ve derinliği, üyelerinin de desteğiyle düzenleyici çalışmaları yürütmek için esastır. Aynı zamanda BIMCO'nun sözleşmeler ve hükümlerdeki liderliğini ve uzmanlığını sürdürmesi için de önem arz ediyor. Amacımız BIMCO sözleşmelerinin yeni kurallarla başa çıkmada en iyi seçenek olmasını sağlarken yeni düzenlemelerin pratik ve uygulanabilir olmasını sağlamaktır” diye konuştu.

 

Kaptanoğlu’ndan sonra Sabrian Chao başkanlığı devralacak

 

BIMCO’da ilk kadın başkan olan Kaptanoğlu'nun ardından yine bir kadın başkan görevi devralacak. Kaptanoğlu bir sonraki dönem için Hong Kong merkezli Wah Kwong Maritime Transport şirketinden Sabrina Chao'yu Başkan Adayı olarak belirledi ve Yönetim Kurulu'na aldı. Konu hakkında açıklamalarda bulunun Kaptanoğlu, "BIMCO her zaman vaktinden önce yeni Yönetim Kurulu'nun Başkanını seçen bir kurum. Sabrina Chao ile birlikte BIMCO'nun nasıl değiştiğine en büyük kanıt olarak duruyoruz. Bir kadın başkan proje veya gösteri olarak görülebilirdi ama ikisinin birbiri ardına olması değişimin en büyük göstergesidir. Bunun için Yönetim Kuruluna ve üyelerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi