Tamer Kıran Karadağ'da resmi ziyaretlerde bulundu Tamer Kıran Karadağ'da resmi ziyaretlerde bulundu

İskenderun Teknik Üniversitesi, Strathclyde Üniversitesi ve TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası ortaklığıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek "Global Maritime Conference - GMC'21" 18-19 Kasım tarihlerinde online olarak gerçekleşecek.

 

Ulusalararası olarak düzenlenecek konferansın bu yıl ki ana temaları, “Denizcilik Sektöründe Karbonsuzlaştırma” ve “Pandeminin Denizcilik Eğitimi ve Denizyolu Taşımacılığına Etkileri” olacak.

 

Bilimsel araştırmalarla ilgili sunumlar yapılacak 

 

Konferansta ayrıca, denizcilikte teknolojik yaklaşımlar, insan faktörü, yenilikçi tasarım, buluşlar, denizde siber güvenlik, yeni deniz yakıtları verimlilik, gemi inşa, lojistik, deniz ticareti ve hukuk, liman operasyonları, deniz ulaştırma yönetiminde dijital yaklaşımlar vb. konularıyla ilgili bilimsel araştırmaların sunumları yapılacak.

 

Bildiriler JEMS Dergisi'nde yayınlanacak

 

Konferansta sunulan bildiriler arasında akademik kurul tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda, akademik olarak yayınlanmaya değer bulunan bildiriler tam metin olarak Clarivate Analytics tarafından yayımlanan “Web of Science (WOS)” kapsamındaki bilimsel atıf indeksi olan Emerging Sources Citation Index (ESCI)’de yer almaya hak kazanan TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası tarafından yayınlanmakta olan Journal of ETA Maritime Science (JEMS) Dergisi’nde yayınlanacak. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi