TMMOB GEMİMO çatısı altında projelendirilen ve bu alandaki ilk proje olma niteliğinde olan SheFarers Platformu, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) desteğiyle ilk etkinliğini 26 Eylül Dünya Denizcilik Günü’nde bir kokteyl ile gerçekleştirdi. Mirror Suadiye’de gerçekleşen “Iamonboard” etkinliği ile hem SheFarers Platformu tanıtımı yapıldı hem de Dünya Denizcilik Günü yoğun ilgi ve katılımla kutlandı.

 

Denizde ve karada çalışan başarılı kadın denizcilerin, öğrencilerin, akademisyenlerin, derneklerin ve denizcilik sektöründe çalışan yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen kokteylde uluslararası proje olma yolunda olan SheFarers Mentörlük programı kapsamında mentör ve menti olmak isteyen kişilerin yapması gerekenler ve talepler konuşuldu.

 

 

Mentörlük projesi hayata geçiriliyor

 

Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri Madde 5, cinsiyet eşitliği doğrultusunda IMO tarafından 2019 yılı Denizcilik günü teması “Denizde Kadını Güçlendirme” olarak belirlenmişti. Bu etkinliklerin ilkini 8 Mart’ta Yakamoz Sempozyumu ile gerçekleştiren TMMOB GEMİMO, bu kez arkasına IMO’yu alarak denizcilik liselerinden, fakültelere ve akademik yaşama kadar gemide, karada denizcilik alanlarında ve özellikle sahada görev yapan kadınların yetkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla SheFarers “Mentörlük” projesini hayata geçiriyor.

 

 

IMO Genel Sekreteri: Denizcilere yönelik haksız muamele arttı IMO Genel Sekreteri: Denizcilere yönelik haksız muamele arttı

IMO’nun tema sayfasında bir ilk

 

Londra’da gerçekleşen Denizcilik Haftası’nda TMMOB GEMİMO ve SheFarers platformunun IMO ile yaptığı toplantılar doğrultusunda Dünya Denizcilik Günü haftasında IMO’nun tema sayfasında ilk defa Türkiye ve Türk kadın denizciler yer alacak.

 

Detaylara @she.farers Instagram, SheFarers Facebook ve LinkedIn sayfalarından ulaşılabiliyor.

 

 

 

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi