Türkiye'nin denizcilik sektöründeki en önemli fuarı 15. Exposhipping Expomaritt İstanbul Uluslararası Fuar ve Konferansı başladı. Fuara yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda firma, kurum ve kişi katıldı. Fuardaki yerini alan Göver Çelik Halat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret LTD şirketi, en çok ilgi gören firmalardan biri oldu. Açılış saatinden itibaren katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Göver Çelik Halat'a Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Fevzi Bedir, Gebze Teknik Üniversitesi Proje Uzmanı Alkan Koç, TSE Başaraştırmacısı Fatih Soylu, Kocaeli Valiliği Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Uzman Mehmet Tizar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kocaeli İl Müdürü İlhan Aydın, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Elif Bilgisu, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Doç Dr. Fikret Yıldız, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gebze Şube Başkanı Sinan Yücel ve beraberindeki heyet ziyarette bulundu.

 

Bu ilgi bizi mutlu etti

 

Exposhipping Expomaritt İstanbul ile ilgili değerlendirmede bulunan Göver Çelik Halat Genel Müdürü Cengiz Tuncel, Göver Çelik Halat olarak ilk defa bir fuara katıldıklarının altını çizerek, “Fuar bugün mükemmel başladı” dedi. Kendilerini en çok heyecanlandıran noktanın yabancı ziyaretçilerden gördükleri yoğun ilgi olduğuna işaret eden Tuncel, “Standımız açıldığı saat itibariyle hiç boş kalmadı. Özellikle Romanya, Kazakistan, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan'dan gelen misafirleri ağırladık. Standımızın bu kadar büyük ilgi görmesi bizi çok hoşnut etti. Genel olarak katılım çok iyi” dedi.

 

İlk gün hedefimizi aştık

 

Uluslararası düzeyde konukları ağırlayan Göver Çelik Halat olarak fuar için İhracatçılar Birliği Meclisi ile çeşitli görüşmeler yaparak çalıştıklarını aktaran Tuncel, “Fuara gelmeden önce 5 firma ile görüşme ayarlamışlar. Bu sayının çok üstüne çıktık. Fuarın ilk günü olduğu halde 7 firma ile görüşme gerçekleştirdik. Yarın için de 3 firma ile randevumuz var. İlk gün itibariyle şu anda hedefimizin üstündeyiz” dedi.

 

'Bu yoğunluğun önümüzdeki günlerde de devam etmesini bekliyoruz'

 

İhracat odaklı bir şirket olduklarını ve mümkün olduğunca yurt dışındaki şirketlerle tanışmayı, temas kurmayı hedeflediklerini ifade eden Tuncel, fuarın ilk gününde beklentilerinin üstünde ilgi ile karşı karşıya kaldıklarını ve fuarın sonuna kadar bu yoğunluğun devam edeceğini düşündüklerini belirtti.

 

'Yatay ve Dikey Yaşam Hatları'nın Uluslararası Sertifikasına sahibiz'

 

Türkiye'de sadece 4 firmanın sahip olduğu Yatay ve Dikey Yaşam Hatları'nın Uluslararası sertifikasına sahip olduklarına dikkat çeken Tuncel, “Bu fuara katılmamızın ana amaçlarından biri de bu konunun biz de saklı kalmayıp bunu herkese paylaşmak idi. Zaten bu bahsettiğimiz 7 firmanın tamamına yakını bu ürünümüze çok ilgi gösterdiler. Dolayısıyla bu anlamda da biz amacımıza ulaştık” diye konuştu.

 

Türk Loydu’nun 69. Olağan Genel Kurulu yapıldı Türk Loydu’nun 69. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Tuncel şöyle devam etti: “Göver Çelik Halat olarak devletle de çok iş yapıyoruz. Kamudan ziyaretçilerin olması bizim için ayrı bir gururdu. Kalan 3 günde de gerek belediye başkanı gerek TSE Başkanı gibi KOSGEB müdürü gibi kamu ziyaretçilerimiz de olacak.”

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi