Evyapport'taki kazanın enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor Evyapport'taki kazanın enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

Proje, Dakar'ı büyük bir lojistik merkezi ve batı ve kuzey-batı Afrika'ya açılan bir kapı haline getirerek Senegal'in ekonomik büyümesini destekleyecek.

 

Duyuru, Senegal Başkanı Macky Sall ile DP World Grup Başkanı ve CEO'su Sultan Ahmed bin Sulayem arasında Cuma günü Abu Dabi'de yapılan toplantı sonrasında yapıldı.

 

Sultan Ahmed bin Süleyman, "Dakar'daki ekonomik bölge, Afrika ihracatçıları ve ithalatçıları için bir merkez oluşturarak ve Senegal ve bölgedeki işletmeler için değer yaratarak büyük bir kargo toplayıcısı olarak hizmet edecek. Senegal ekonomisinin büyük ilerleyişini ve DP World'un batı ve kuzeybatı Afrika'ya hizmet eden bir liman ve ekonomik bölgenin geliştirilmesinde oynayabileceği rolünü tartıştık." dedi.

 

DP World, yeni Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı'na bitişik ekonomik ve lojistik bölgeleri içeren çok amaçlı bir limana dönüştüğünü görecek olan Port de Futur'un geliştirilmesi için bir esas plan tasarladı.

 

DP World, bugün faaliyette olan en büyük konteyner gemilerini kaldırabilecek modern bir kuzey-batı konteyner terminali inşa ederek limanın ilk aşamasının geliştirilmesinden sorumlu olacak.

 

Port de Futur'un geliştirilmesi, ekonomik çeşitliliği getirebilecek ve kaynak dışı ihracatı artırabilecek yeni ticaret fırsatlarını ortaya çıkararak, ülkenin "Senegal Acil Durumunu Planı" desteklemek için kargo ve malların serbest dolaşımının oluşturulmasına izin veriyor. Liman, Senegal'in Batı Afrika'da Yatırım ve Ticaret merkezi konumunu güçlendirecek ve ülkeye doğrudan yabancı yatırımların çekilmesine yardımcı olacak.

 

DP World, Senegal, Mısır, Mozambik, Somaliland, Ruanda, Cezayir ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde operasyonlara sahiptir.

Editör: Haber Merkezi