Karadeniz, Akdeniz ev Ege Denizi’nde eş zamanlı olarak başlayan ve onlarca gemi, uçak ve helikopterin katıldığı Denizkurdu – 2019 tatbikatı başladı.

 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen Denizkurdu-2019 tatbikatının Doğu Akdeniz’i kapsayan bölümüne çok sayıda gemi, deniz karakol uçağı ve deniz helikopterleri, fırkateynler, hücumbotlar, denizaltılar, yardımcı sınıf gemiler ve mayın gemileri Aksaz Limanı’ndan sabah erken saatlerinde hareket etti.

 

Doğu Akdeniz’deki tatbikatta, kara bombardımanı atışları ile "şimşek" adı verilen yüksek süratli insansız hava ve "albatros" adı verilen su üstü hedeflerine hava savunma ve su üstü atışları gerçekleştirilecek.

 

Yerli ve milli silahlarla atışlar yapılacak

Tatbikat kapsamında yerli ve milli silah sistemleri ile yüksek süratlı su üstü ve hava dronlarına atışlar, gemiden karaya çok namlulu roketatar atışları, vurucu insansız hava aracı atışları, silahlı insansız hava aracı atışları, UMTAS ve L-UMTAS güdümlü mermi atışları, denizaltı savunma harbi roketi atışları, deniz topçusu ile uçakların koordineli atışları yapılacak.

 

Denizaltından personel kurtarma eğitimleri gerçekleştirilecek

 

Tatbikatın ilk bölümünde atışların yanı sıra temel deniz harp nevilerine yönelik su üstü harbi, deniz altı savunma harbi, elektronik harp, denizde denetim harekatı ve denizaltından personel kurtarma eğitimleri gerçekleştirilecek.

 

Tatbikatı ve atış safhalarını Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, TCG Gelibolu Fırkateyni'nden takip ediyor. Tatbikat, 25 Mayıs'ta sona erecek.

 

Türkiye'ye ait askeri gemi Mogadişu'ya ulaştı Türkiye'ye ait askeri gemi Mogadişu'ya ulaştı

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi