Denizcilik sektörünün gelişimine katkı sağlamak, yenilikçi fikirler teşvik edilerek projeleri desteklemek, sektöre yönelik çalışmalar yapan proje sahipleriyle söz konusu projeleri değerlendirmek, projeleri isteyebilecek kurum ve kuruluşları bir araya getirmeyi hedefleyen ‘Denizci Millet, Denizci Ülke Fikir ve Proje Yarışması’nın kazananlarına ödülleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı’nda verildi.

 

Toplam 19 fikir ve proje başvurusu yapılan yarışma, akademisyenlerden oluşan özel bir jüri tarafından yapılan ön eleme sürecinin ardından finale kalan 7 adet proje jürinin masasına geldi. Son değerlendirmelerin ardından dereceye giren ilk 3 projeye ödülleri verildi.

Denizcilerin terk edilme vakalarındaki artış IMO'nun gündeminde Denizcilerin terk edilme vakalarındaki artış IMO'nun gündeminde

Volkan Varışlı, "Düşük Maliyetli, Sürdürülebilir, Çevreci ve Otonom Tekne" tasarımı ile birinci oldu. 60 bin TL para ödülünü kazanan Varışlı'ya ödülünü İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran verdi.

İkinci olan Yunus Emre Şenol, "Artan Deniz Trafiği Neticesinde Yaşanan Karaya Oturma ve Çatışma Risklerini En Aza İndirgeyen Risk/Analiz" modeli projesi ile 40 bin TL’lik döülün sahibi oldu.

Enes Karaoğlu da, "Titreşim Üzerinden Enerji Kazanımı" projesi ile üçüncülüğü elde etti. Ailesinin sağlık sorunu nedeniyle törene katılamayan Karaoğlu'nun 25 bin TL'lik ödülünü takım arkadaşı Ömer Kara aldı. Kara'ya ödülü İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Düzgit verdi.

Editör: Haber Merkezi