ABD'nin en büyük limanlarından Corpus Christi Limanı, küresel denizcilik operasyonlarını iyileştirmek için Rotterdam Limanı ile işbirliği yaptı. İki liman, bir dizi ortak hedef belirleyen bir mutabakat zaptı imzaladı.

 

Anlaşma, ticaret ve ticari fırsatları birlikte geliştirmek, bilgi alışverişini teşvik etmek, seyir güvenliğini ve çevre korumasını artırmak için yenilikçi teknolojilerin geliştirilmek ve dağıtımını sağlamak yer alıyor. 

 

'Sağlayacağı faydalar için heyecanlıyız'

 

Roterdam Limanı'nın yüksek kaliteli altyapısı ve güçlü ekonomik gelişimi ile dünya çapında tanındığını belirten Corpus Christi Limanı İcra Kurulu Başkanı Sean Strawbridge, "Bu ittifak deniz ticareti için güvenli ve sürdürülebilir endüstriyel kolaylaştırma yolunda kaydettiğimiz ilerlemeyi artıracak. Bu anlamda liman müşterilerimize ve hizmet verdiğimiz topluluklara sağlayacağı faydalar için heyecanlıyız" dedi.

 

ABD'de ham petrol ihracatı üzerindeki yasağın kalmasının ardından Corpus Christi Limanı, ülkenin en büyük ham petrol ihracat kapısı ve toplam gelir tonajındaki en büyük kapı haline geldi.

 

2020'de Corpus Christi Limanı, öncelikli olarak ham petrol, LNG ve tarımsal ihracattaki artışların etkisiyle 159,7 milyon ton (144,9 milyon ton) hareket ettirerek art arda dördüncü yıl için yıllık bir tonaj rekoru kırdı.

 

'Müşteri tabanımıza değer katacak'

 

Rotterdam Limanı Direktörü René van der Plas ise, Corpus Christi Limanı, önde gelen bir küresel enerji merkezi olduğunu ve öncü yenilikleri uygulama ve lojistik verimlilikler sunma konusunda küresel bir lider olma tutkusunu paylaştıklarını belirterek, "Ortak müşteri tabanımıza değer katacak fırsatları keşfetmek için bu ortaklığa başlamak harika" dedi.

 

Corpus Christi Limanı gibi Port Rotterdam da karbon ayak izini azaltmak ve çevrenin korunmasını desteklemek için teknolojiyi kullanmak için proaktif adımlar attı.

 

Bu çabalar arasında, liman işletmeleri ve devriyeler için hibrit, elektrikli veya hidrojenle çalışan araçlar kullanarak karbon yakalama ve depolama teknolojilerinin konuşlandırılması ve yasal çevresel gereklilikleri aşan deniz taşıtları için liman ücretlerinde indirimler yer alıyor.

 

Rotterdam Limanı 2020'de, Hollanda'daki 42 km'lik su yolu üzerinden 436,8 milyon ton kargo taşıdı. Yılda yaklaşık 30 bin okyanusa giden gemi ve 100 bin iç gemi Rotterdam Limanı'na uğrak yapıyor. 

 

Zonguldak-Filyos tünellerinde çalışmalar devam ediyor Zonguldak-Filyos tünellerinde çalışmalar devam ediyor

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi