Budapeşte’de Tuna Nehri üzerinde büyük bir geminin arkadan çarpması sonucu batan teknenin enkazı kazadan 2 hafta sonra bulundu. 33 Güney Koreli turisti taşıyan teknede 2’si mürettebat 28 kişi yaşamını yitirmişti.

 

İki büyük nehir vincinin hafta sonunda Tuna üzerinden Budapeşte'ye getirilmesinin ardından Pazar ve Pazartesi günleri sürdürülen hazırlık çalışmaları sonrası Salı sabahı teknenin 7 metre derinden su yüzüne çekilme işlemlerine başlandı.

 

Titizlikle su yüzüne çıkarıldı

 

Macar ve Güney Koreli dalgıçların pek çok noktadan vince sabitlediği tekne çok yavaş bir şekilde nehir yatağından yukarıya doğru çekildi. Ancak iki saatlik bir çalışmanın ardından teknenin üst kısmı su yüzünde belirdiğinde, dağılma riski nedeniyle faaliyete kısa bir süre verildi. Ardından tekne tamamen su yüzüne çıkarıldı.

 

 

Denizcilere metanol gemilerini çalıştırmayı öğretmek için yeni iş birliği Denizcilere metanol gemilerini çalıştırmayı öğretmek için yeni iş birliği

Bulunanlar arasında 6 yaşındaki kız çocuğu da var

 

İlk gözlemlere göre teknede Macar kaptan dahil 4 kişinin daha cesedi bulundu. Cesetleri bulunanlar arasında Güney Korali turist kafilesinin en küçük üyesi 6 yaşındaki kız çocuğu ve annesi de var.

 

Ancak tekne içindeki arama faaliyetlerine devam edileceği açıklandı. Bunun gerçekleşebilmesi için teknedeki suyun tamamen boşaltılması gerekiyor.

 

Budapeşte polisi kazayla ilgili cezai soruşturma başlatmıştı.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi