BMW, Ro-Ro Araba Taşıyıcılarında Co2 azaltımı için yapılan bir dizi Biyoyakıt testine katılıyor.Devam eden bu testler, deniz taşımacılığına bağlı dekarbonizasyonu ilerletmek için yürütülen programın bir parçası olarak ro-ro araba taşıyıcılarında biyoyakıt kullanımını araştırmaktadır.

 

BFO (biyo-akaryakıt)’nun test edildiği 140 metre ve 2,080 gemi kapasiteli UECC’nin ro-ro gemisi Autosky’da testler sürerken lider araba üreticisi BMW, UECC ve The Good Shipping Program’a bu denemelerde ortaklık ediyor.

 

Ortaklığa göre, bu, BMW için karbon nötr bir tedarik zincirine ulaşmak için önemli bir adım ve kargo sahiplerinin çevresel ayak izlerini azaltmalarını hedefleyen The GoodShipping Program’ın temel amacı ile uyuşuyor.

 

Kayıp mürettebatın ailelerinden 'ihmaller araştırılsın' çağrısı Kayıp mürettebatın ailelerinden 'ihmaller araştırılsın' çağrısı

GoodShipping Programı, nakliyecilerinin deniz taşımacılığı CO2 emisyonlarını azaltmalarını şart koşuyor. Girişimin adımları, sevkiyattan gelen tüm CO2'nin aynı atmosfere yayıldığının bilinciyle atıldı.

 

BMW, Deneme süresi boyunca Autosky ile sevk edilecek olan BMW Group yüküne karşılık gelen biyoyakıt hacmi için yakıt primini karşılayarak karbon emisyonunu yüzde 80-90 azaltacaklarını ileri sürüyor ki bu 400 tondan fazla karbon anlamına geliyor.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi