Gürcistan’ın üçüncü büyük şehri olarak bilinen Batum, turistik gezi planlayanlar için ideal adreslerden biridir. Yeşil alanları, göz kamaştıran kumsalları ve ılıman iklimiyle birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapar. Liman kenti olarak da bilinen Batum’da Osmanlu, Sovyetler Birliği, Antik Yunan ve Roma kültürlerinin etkisi görülür. Hem güneşin hem de yeşilin tadını çıkarmak isteyen gezi tutkunları için vazgeçilmez bir şehirdir. Peki, Batum’a nasıl gidilir? Batum uçak bileti fiyatları nedir? Batum Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım nasıldır? Batum’da şehir içi ulaşım seçenekleri nelerdir? Batum’da mutlaka gezilmesi gereken adresler nerelerdir? İşte, Batum hakkında gezginlerin en çok merak ettiği sorular ve cevapları...


Batum’a Nasıl Gidilir?


Batum’u yakından görmek isteyen gezi tutkunlarının en çok merak ettiği konulardan birisi de, Batum’a nasıl gidecekleri konusudur. Batum’a en kısa sürede ulaşım sağlayabilmek için uçak seferlerinden yararlanmak mümkün. Pegasus’un İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gerçekleştirdiği direkt uçuş seferleriyle Batum Havalimanı’na ulaşılır. İstanbul ve Batum arasındaki yolculuk yaklaşık olarak 2 saat sürer. Kara yolu ulaşımını tercih etmek isteyenler, Batum’a Trabzon ve Tiflis üzerinden de rahatlıkla ulaşabilirler. Bu şehirlere uçak seferleriyle ulaşım sağladıktan sonra kara yolunu kullanarak Batum’a kısa sürede ulaşmak mümkün. Güncel Batum uçak bileti fiyatları hakkında Pegasus’un internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Batum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Ulaşım Sağlanır?


Batum Havalimanı ve şehir merkezi arasındaki mesafe 5 kilometredir. Merkeze oldukça yakın olan havalimanından şehir merkezine ulaşım için otobüs ve taksiler kullanılır. Ekonomik bir ulaşım için terminal önünde bekleyen 10 numaralı otobüsler tercih edilebilir. 07.00-22.30 saatleri arasında hizmet veren bu otobüsler, Batum Havalimanı-Makhinjauri Tren İstasyonu güzergahında ilerler. Bu şekilde yaklaşık olarak 115-20 dakika gibi bir sürede şehir merkezine ulaşım mümkün.
Şehir merkezine daha hızlı ulaşım sağlamak isteyen gezginler terminal çıkışında 7/24 hizmet veren taksileri tercih edebilir. Taksiyle şehir merkezine 10-115 dakika içerisinde ulaşmak mümkün. Hem hızlı hem de daha konforlu bir şekilde seyahat etmek isteyen misafirler de Pegasus’un araç kiralama hizmetinden yararlanabilir. Seyahat başlangıç ve bitiş tarihlerini belirleyerek kısa sürede araç kiralama hakkında rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

Batum’da Şehir İçi Ulaşım Seçenekleri Nelerdir?


Oldukça küçük bir şehir merkezine sahip olan Batum’u yakından keşfetmek isteyenler için ideal olan yürümektir. Şehir merkezinin bir ucundan diğerine yürümek yaklaşık olarak 45 dakika sürmektedir. Ulaşımı ekonomik olarak gerçekleştirmek isteyen gezginler otobüs veya minibüsleri tercih edebilir. Otobüs ve minibüs güzergahlarına dair turizm bilgilendirme ofisinden detayları öğrenmek mümkün. Gece yarısından sonra Batum’da ulaşım için kullanılabilecek tek seçenek taksilerdir. Gezginler diledikleri yere özgürce gidebilmeleri için araç kiralama seçeneğini de tercih edebilir. Alternatif olarak da sahil kenarında yer alan istasyonlar aracılığıyla bisiklet de kirayabilirler.

 

Batum’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Adresler


Batum’u ziyaret eden gezginlerin mutlaka görmesi gereken belli adresler vardır. İşte Batum’a seyahat edenler için Batum gezi rehberi ve detayları…


- Batum Bulvarı: Sahil havası almak isteyenlerin çok seveceği Batum Bulvarı’nda Karadeniz’in göz kamaştıran manzarasını seyretmek mümkün. Kenti seyretmek ve anı fotoğraflarla ölümsüzleştirmek isteyenler buradaki dönme dolaba binebilirler.

 

- Batum Arkeoloji Müzesi: Seramik eşyaların ve bronz kapların sergilendiği bu müze, Batum’un en güzide lokasyonlarından biridir. 1994 yılında hizmete açılan bu müzedeki ürünler hakkında gezginler detaylı bilgi sahibi olmak için rehberli turlara katılabilirler. Batum Arkeoloji Müzesi, Batum’un tarihini merak edenlerin mutlaka gezmesi gereken adreslerden biri. 

Midilli’ye kapıda vize uygulaması ile ilk geçen kafileyi Yunan başbakanı karşıladı Midilli’ye kapıda vize uygulaması ile ilk geçen kafileyi Yunan başbakanı karşıladı



- Alfabe Kulesi: Görenleri hayrete düşüren Alfabe Kulesi, Batum Bulvarı üzerinde yer alır. DNA’nın çift sarmallı yapısından esinlenerek yapılan tasarımıyla büyük ilgi görür. Kulenin üzerinde Gürcü alfabesindeki harflerle donatılmış 33 levha yer alır. Kulenin üst kısmında yer alan restoranda, gezi tutkunları manzara eşliğinde keyifli bir akşam yemeği yiyebilir.

 

- Argo Teleferiği ve Sputnik Tepesi: 15 dakika gibi bir sürede Argo Teleferiği ile Sputnik Tepesi’ne ulaşmak mümkün. Enfes bir manzaraya sahip olan bu tepe, gezginlerin en sık ziyaret ettiği adreslerden biri. Sputnik Tepesi’nde kültürel etkinliklerin yapıldığı alanlar da bulunmaktadır. Farklı deneyimler yaşamak isteyenler, Sputnik Tepesi’ni mutlaka ziyaret etmelidir.

 

- Batum Botanik Bahçesi: Şehir merkezine 9 kilometre uzaklıkta olan Batum Botanik Bahçe, 109 hektarlık alana sahiptir. Burada, başta Kafkaslar olmak üzere dünyanın farklı bölgelerine özgü 1800 farklı ağaç ve bitki türü yer almaktadır.

Editör: Haber Merkezi