Avrupa'nın en önemli limanları arasında yer alan Antwerp ve Bruges'daki Zeebrugge limanları birleşme kararı aldı. Bir yıl sürmesi beklenen birleşmenin tamamlanmasıyla limanlar, Antwerp-Bruges Limanı adı altında faaliyet gösterecek.

 

Limanlar, birleşmenin küresel tedarik zinciri içindeki konumlarını güçlendirmelerini ve sürdürülebilir büyüme yolunda ilerlemelerini sağlayacağını söylüyor. Birleştirilen liman, önemli bir konteyner ve dökme yük limanı ve Avrupa'daki araçların en büyük limanı olacak.

 

'En büyük olma konumumuzu güçlendiriyoruz'

 

Anvers Liman İdaresi başkanı Annick De Ridder, “Uzun zamandır beklenen bir birleşmeyi mühürleyen bu tarihi anlaşmadan gurur duyuyoruz. Güçlerimizi birleştirerek Avrupa'nın küresel limanı olma yolunda ilerlerken, aynı zamanda tonaj açısından en önemli konteyner limanı, sağlam bir Ro-Ro limanı ve Avrupa'nın en büyük dökme yük limanlarından biri olma konumumuzu güçlendiriyoruz. Bu bizi mevcut müşterilerimiz, yeni yatırımcılar ve diğer tüm potansiyel paydaşlar için daha da çekici hale getirecek ve tartışmasız Flanders ekonomisinin ana itici gücü olacağız. Ancak, iki limanı bir araya getirme amacımız, sadece tonaj ve TEU'lardan çok daha fazlasıdır. Düşük karbonlu bir ekonomiye geçişe daha da sıkı bir şekilde odaklanmamızı ve tedarik zincirinin dijitalleşmesi ile ilgili çabalarımızı sürdürmemizi sağlayacaktır" dedi.

 

'Toplum için katma değer yaratacağız' 

 

Bruges Belediye Başkanı ve Zeebrugge Liman İdaresi Başkanı Dirk De Fauw ise şunları söyledi; "Anvers limanı ile güçlerimizi birleştirmeyi ve bunu yaparak Avrupa'ya açılan en önemli kapı olarak konumumuzu güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz. Zeebrugge, dünyanın en büyük otomotiv merkezi, önde gelen bir Ro-Ro limanı ve deneyimli, son teknoloji bir doğal gaz merkezidir. Kendi güçlü yönlerimizi Anvers'in sunduğu niteliklerle birleştirerek daha fazlasını ve daha iyisini yapabileceğiz. Bunu ortak liman operasyonlarımız, şehrimiz ve bölgemizin menfaatine ve dikkate alınarak gerçekleştireceğiz. Ortak ekonomik ve uluslararası konumumuzu güçlendirirken aynı zamanda genel olarak toplum için katma değer yaratacağız."

 

7DENİZ - ÖZEL 

Prof. Dr. Soner Esmer: "Limanlarımızın ilk çeyrek performansı oldukça güçlü" Prof. Dr. Soner Esmer: "Limanlarımızın ilk çeyrek performansı oldukça güçlü"

Editör: Haber Merkezi