Türkiye’nin önde gelen denizcilik firmalarından Akbaşoğlu Holding, kendi faaliyetleri için inşa ettiği IMO 2020 regülasyonları ve son teknoloji ürünü yeni üyesi ALI KA isimli kimyasal yük tankerini filosuna dahil etti.

 

Dearsan Tersanesi tarafından 2019 Haziran’ında inşasına başlanan ALI KA isimli dev yük tankeri suya indirildi. Tuzla’da bulunan Dearsan Tersanesi’nde yapılan suya indirme törenine Armatör Emin Akbaşoğlu ve ailesi ile çok sayıda armatör ve denizci katıldı.

 

 

ALI KA kimyasal yük gemisinin suya indirilme kurdelesi armötörler Emin Akbaşoğlu ile Metin Akbaşoğlu’nun ile Akbaşoğlu Holding’in Genel Müdürü Kemal Akbaşoğlu’nun 5 yaşındaki oğlu Ali tarafından kesildi. Kesilen kurdelenin ardından ALI KA konukların alkışları arasında suya indirildi.

 

 

1 yılda tamamlandı

 

Suya indirme töreninde 7Deniz Dergisi’ne konuşan Akbaşoğlu Holding’in Genel Müdürü Kemal Akbaşoğlu, ALI KA gemisinin 2018 yılında başlayan bir proje olduğunu ancak daha sonra tersanenin durma kararı almasıyla yarım kaldığını belirterek, “Biz gemiyi kabuk halinde tam bir sene önce 2019 Haziran’ında devraldık. Ve bir sene içinde tamamladık” dedi.  

 

 

Akbaşoğlu Holding filosunun en genç üyesi

 

Gemiyi kendilerini için inşa ettiklerini ve kendilerinin işleteceğini dile getiren Akbaşloğlu, “Bu projeyi kendimiz için yaptık. Gemi, aktif olduğumuz Karadeniz, Akdeniz ve Baltık Denizi’nde faaliyet gösterecek. Ağırlıkta kimyasal üzerine çalışmasını öngörüyoruz” diye konuştu.

 

 

Gemiyi diğer benzerlerinden ayıran en önemli özelliğinin IMO 2020 regülasyonlarına uyumlu olarak inşa edildiğinin altını çizen Akbaşloğu, “Yeni inşa edildiğinden dolayı Ballast Water Treatment sistemi monte edilmiş bir gemi. Ayrıca yeni regülasyonlara uyacak şekilde inşa ettik” şeklinde konuştu.

 

11,250 DWT Ali KA gemisi 129,50 metre boyunda 19,80 metre genişliğinde. 

 

 

 

 

 

 

 

Arkas'tan Çin'e 4 yeni gemi siparişi Arkas'tan Çin'e 4 yeni gemi siparişi

 

 

 

 

 

 

 

 

7DENİZ – ÖZEL

Editör: Haber Merkezi