Doğuş Grubu ile Bilgili Holding ortaklığıyla yürütülen Galataport Projesi’nde sona doğru yaklaşılıyor. Otelleri, kafeleri ve restoranlarıyla tam bir turizm kompleksinin İstanbul’a ilave 1,5 milyon turist kazandıracağı hesaplanıyor.

 

Akhan: İkinci çeyrekte açılacak olmasının heyecanını yaşıyoruz

 

Galataport Projesi’nde geri sayımın başladığını aktaran Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüsnü Akhan, “Projemizin 2020’nin ikinci çeyreğinde açılacak olmasının heyecanını yaşıyoruz. Grubumuzun öncelikli hedefi, uluslararası ortaklıklarla ülkemizi küresel ölçekte temsil etmek ve katma değer yaratmaktır. Bu doğrultuda İstanbul için tarihi açıdan eşsiz bir konumda yer alan Galataport İstanbul projesi, bizler için büyük önem taşıyor. 1.2 km sahil şeridinde yer alan Galataport, bir zamanlar İstanbul’un ticaret merkezi olan Karaköy’e eski ruhunu tekrar kazandıracak. Bu projeye Doğuş ve Bilgili ortaklığıyla imza atmak bizler için bir gurur vesilesidir.

 

Galataport İstanbul, kültür-sanattan gastronomiye, turizmden alışverişe kadar pek çok farklı fonksiyona sahip olacak. Mağaza ve yeme-içme birimleri için ayrılan kiralanabilir alan toplamı yaklaşık 52 bin m2’dir. Ofis alanları ise, tarih boyunca finans, sigorta ve bankacılık merkezi olmuş bu bölgede yaklaşık 43 bin m2’lik kiralanabilir alana sahip” diye konuştu.

 

Dünyada ilk kez uygulanacak teknik

 

Akhan, şöyle devam etti: “Projemizin en önemli ayaklarından biri de kruvaziyer limanı. Yeni terminal, dünyada ilk kez uygulanacak bir teknik ile zemin altında toplam 29.000 m2’de kurgulanıyor. İlk gemi, 5 Nisan 2020’de Galataport İstanbul Kruvaziyer Limanı’na demir atacak, şehir ve ülke turizminde yeni bir sayfa açılacak.

 

Ayrıca, proje bünyesinde tarihi binaların restore edilmesi ile geliştirilen 177 odalı Peninsula İstanbul da yer alıyor. 1928’de kurulan ve dünyada sadece 10 seçkin lokasyonda bulunan Hong Kong menşeili Peninsula Grubu, adıyla örtüşen bir şekilde İstanbul’da tarihi yarımadanın tam karşısında yeni otelini açacak.”

 

5 bin kişiye istihdam imkanı

 

Kruvaziyer limanının, kafe ve restoranların, ulusal ve uluslararası birçok markaya ev sahipliği yapacak mağazaların ve otelin açılmasıyla birlikte yaklaşık 5 bin kişiye istihdam imkanı  sağlayacağını dile getiren Akhan; “Projemizin etkin bir şekilde yürüyebilmesi için bizlere finansman desteği sağlayan; Yapı Kredi Bankası, Garanti BBVA, İş Bankası, Ziraat Bankası, TSKB ve Finansbank yönetimlerine sizlerin huzurunda bir kez daha Grubum ve proje ortağımız Bilgili Holding adına minnetlerimizi sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Zonguldak-Filyos tünellerinde çalışmalar devam ediyor Zonguldak-Filyos tünellerinde çalışmalar devam ediyor

 

Şahenk: Galataport, Doğuş Grubu için ustalık dönemi eseri

 

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk ise şunları kaydetti:

 

2013 yılında o zamanki adıyla Salıpazarı kruvaziyer liman ihalesine girerken ana amacımız tarihi yarımadanın bir uzantısı olan, Boğaz’ın bu eşsiz sahil şeridini İstanbullulara ve şehrin tüm ziyaretçilerine kazandırmaktı.

 

 

Tam 200 yıldır halka kapalı olan 1.2 km’lik sahil şeridi halka açılıyor. 

 

‘Gün geçtikçe gemi rezervasyonları artıyor’

 

Galataport’u özel ve eşsiz kılan pek çok neden var. Dünyada ilk defa yolcuların yerin altında karşılanacağı, gümrüklü ve gümrüksüz alanların değişken şekilde ayrılabildiği, şehrin en tarihi ve kültürel açıdan zengin kısmında, mürettebat dahil yılda 1.5 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak bir kruvaziyer limanı inşa ettik. 

 

‘Proje içinde iki müze yer alacak’

 

Galataport İstanbul’un bizleri çok heyecanlandıran bir diğer özelliği ise tam anlamıyla bir kültür-sanat platformu olması. Proje içerisinde yer alan çok önemli iki müzemiz var. Bunlardan biri pek yakında açılacak olan Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel müzesi. Diğeri ise ana sponsorluğunu da üstlendiğimiz İstanbul Modern. Oradaki gelişmeleri şimdilik sürpriz olarak tutalım ancak bu iki müzenin tarihi doku üzerinde harikalar yaratacağına şüphe yok.

 

7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi