DEFMED (D.E.Ü. Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği), Geleneksel (17.) Yeni Yıl Yemeği organizasyonunu 15 Aralık 2018 Cumartesi günü denizci dostlarının katılımıyla Wyndham Grand İzmir Özdilek’te gerçekleştirdi. Geceye D.E.Ü. Dekanı Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci, Prof. Dr. Güldem Cerit, Prof. Dr. Soner Esmer, Prof. Dr. Okan Tuna, Öğretim Görevlisi Onur Akdaş, İMEAK DTO Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, İMEAK DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Kenan Yalavaç, İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanına vekaleten Başkan Yardımcısı Kaptan Mihri Çelik, İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım, MEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Deniz, İMEAK DTO Meclis Üyesi Hakan Çendik  ve 250'ye yakın mezun ve öğrenci katılım sağladı. 15 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’da başlayan panelin oturum başkanlığını ise DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar yönetti. Oturum panelistleri  Serhan Polat (Grena Shipping & Logistics INC.),Zafer Engin (DHL China), İzmir Gemi Trafik Hizmetleri Müdürü Ulaş Emiroğlu idi.

 

Birlikten kuvvet doğar

Etkinlik, panel sonrası kokteyl ile devam etti. Akşamında ise gala yemeğine geçildi Gala yemeğinde sponsor firmalara plaket takdimi gerçekleşti. Geleneksel hale gelen ve bu yıl 17.’sini yapılan Yeni Yıl Yemeği’nde, mezunlar ve öğrenciler bir arada keyifli bir gece geçirdiler.  DEFMED ruhunu her daim organizasyonlar ve etkinliklerle perçinleyen üyeler, bir kez daha “birlikten kuvvet doğar” sözünü doğrularcasına doyasıya eğlenip gecenin keyfini çıkardılar.

 

 DEFMED Yönetim Kurulu, üyeler ve öğrenciler, günün anlam ve önemine istinaden  duygu ve düşüncelerini 7Deniz’le paylaştı.

 

 

“İstanbul’da da nisan-mayıs gibi organizasyonumuz olacak”

DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar, “2002 yılında kurulan DEFMED’in (Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği) geleneksel organizasyonunun 17.’sini yeni yıl yemeği adı altında gerçekleştirdik. Biraz genişletilmiş bir etkinlik oldu. Öncesinde panel, söyleşi sonrasında da insanların kaynaşabileceği bir kokteyl düzenliyoruz. En sonunda da yemek tertip ettik. Benim ilk senem. Yönetim kurulu olarak geçen sene aralık ayında göreve gelmiştik. Salonumuz 230 kişilik. 230 kişiyi ancak alabiliyoruz maalesef. Çok da talep var aslında... Konsepti genişletip İstanbul ayağını oluşturmak istiyoruz. Çünkü İstanbul’da da çok mezunumuz var. Bu sene İstanbul’da bölge temsilcileri belirlemiştik. İstanbul’da kahvaltı toplantları, iş çıkışı toplantılarımız olmuştu. İstanbul’da da burada olduğu gibi geniş katılımlı bir organizasyonu nisan-mayıs aylarında düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“Topyekün denizcilik sektörüne hizmet ediyoruz”

Bakü 2024 Shipping Dinner Türk denizcilerini ağırlamaya hazır Bakü 2024 Shipping Dinner Türk denizcilerini ağırlamaya hazır

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden mezun olan birçok kişi sektörde önemli görevlerde yer alıyor. Buna ilişkin olarak Erbayraktar’ın yorumu ise şöyle oldu: “YDO çok eski ve denizcilikle ilgili çok önemli bir okul. 100 yılı aşkın bir geçmişi var. Biz, daha 30. yılını kutlayan bir okul olmamıza rağmen, özellikle denizcilik işletmeleri yönetimı dalında Türkiye’nin ilk ve en önde gelen okuluyuz. Daha sonra açılan okullar elbette oldu. Onların öğretim kadrosu da bizden mezun olan arkadaşlar ve akademisyenlerden oluşuyor. Bizim özelliğimiz de bu alanda öncü olmaktır. Fakat bu demek değil ki güverte ve makina bölümlerimiz geri kalır durumda. Onlarda da çok üst düzeydeyiz. Bu alanlarda birçok mezunumuz var. Dolayısıyla topyekün denizcilik sektörüne hizmet eden ve arasındaki birlik, beraberlik, dayanışma ve başarılarıyla şapka çıkartılan bir okul haline geldik. Mezunlarımızın dayanışması ve birlikteliği bu organizasyonlara hep yansıyor. Her defasında çok ciddi ve yoğun katılımlı bir organizasyona imza atıyoruz. Hem derneğimize verdikleri katkıdan ötürü hem de birlik ve beraberlik içerisinde olduklarından ötürü herkese teşekkür ediyorum.”

“Bizden önce başlatılmış çok güzel bir örgütlenme var”

Aysu Gürgan (Aqua Chartering): Ben, 2007 mezunuyum. Mezun olduğumdan beri bu organizasyona katılıyorum. Bu, 17. buluşmamız. Bugünü her sene özenle bekliyoruz. Görmediğimiz arkadaşlarımızı burada görebiliyoruz ama asıl kıymetli olan noktalardan birisi de ağabeylerimiz ve ablalarımızla buluşmak. Bizden önce başlatılmış çok güzel bir örgütlenme var. Okullu olma ruhu var. Birbirine sahip çıkma var. Biz de bunu artan sayımızla bu organizasyona iştirak ederek kardeşlerimizi çağırıyoruz ve bu ruhun devamını güçlendirerek sağlamaya gayret ediyoruz. Öğrencilere elimiz değsin istiyoruz, öğrencilerin staj konularına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öğrenciler nasıl bir çevrede çalışacaklar bilsin istiyoruz. O anlamda bizler adına çok kıymetli bir gün. Türkiye’nin dünyanın birçok noktasından insanlar üşenmeden buraya geliyor. Biz, buradan mezun olduk ama bu okulda kimlerin mezun olduğunu ve hangi noktalarda olduklarını gurur duyarak izliyoruz. Biz, çok önemli noktalarda bulunan çok elit bir kalabalık olmuşuz aslında. Bu durumu da gurur duyarak takip ediyorum.

“Var gücümüzle çalışıyoruz”

Kerem Kalpaklı (İlya Gemicilik): Böyle bir okuldan mezun olmaktan dolayı son derece gururluyum. 2007 yılında mezun oldum. Ağabeylerimizle, kardeşlerimizle düzgün, kaliteli, profesyonel işler ortaya koymayı kendimize hedef edindik. Bu hedeflerimiz doğrultusunda da var gücümüzle çalışıyoruz. Bugünkü katılımdan dolayı, bu kalabalıktan, yoğunluktan ötürü herkese çok teşekkür ediyorum.

 

“Bu birlik ve beraberlik bizim gurur tablomuzdur”

Bülent İbik (DEFMED Başkan Yardımcısı): DEFMED’in başkan yardımcısıyım. 2001 mezunuyum, 17. yılımızda yine birlikteyiz. Öğrencilerimizle, ağabeylerimizle, kardeşlerimizle, hocalarımızla yine beraberiz. Bu birlik ve beraberlik bizim gurur tablomuzdur. Herkese emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

“Sektörümüz için en önemli iki kriter network ve İngilizce…”

Sanem Söz (Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğrencisi): Ben 2020 yılında mezun olacağım. Özellikle biz, Denizcilik Fakültesi öğrencileri olarak böylesi bir gecenin gerçekleştiriliyor olmasından dolayı çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü bizim sektörümüz için en önemli iki kriter; network ve İngilizce… Bu tür organizasyonlarda networkümüzü geliştiriyoruz. Sektörümüzden mezun olmuş kişilerle tanışma ve iletişime geçme şansımız oluyor. Bu vesileyle 2 yıl önce İstanbul’da  bir brokerin yanında staj yapmıştım. Bu tür kişilerle burada tanışma fırsatımız oluyor. Gecemiz de ayrıca çok eğlenceli. Tüm mezunlarımızın ya da okuyanlarımızın buraya katılması gerektiğini düşünüyorum.

 

“Denizcilik çok küçük bir camia”

İbrahim Toktaş (DSV Hava ve Deniz Taşımacılığı) : 2007 mezunuyum. DSV olarak 3 yıldır bu organizasyona  sponsor  oluyoruz. Sponsor olmamızdaki amaç; mezun olmuş arkadaşlarımız ya da mezun olacak kardeşlerimizle bir araya gelebilmek. Denizcilik çok küçük bir camia. Ağabeylerimizle, kardeşlerimizle aslında sürekli görüşüyoruz. Burada ilk amacımız birlikte olmak. İkinci amacımız, burada yeni başlayan ya da mezun olacak arkadaşlarımıza bir iş gücü olabilmek. Kendi şirketimize de işgücü sağlayabilmek. Burada bir pazarlama yaparak DSV’nin de gücünü ortaya çıkarmak istiyoruz. Biz, 2002 yılında okula başladığımızda 2003 yılında Kariyer Günleri yapmıştık. Ta o dönemlerden itibaren bunu bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Yarın, öteki gün ne olacağımız belli olmaz. Denizcilik sektörü son derece küçük. Hepimizin birbirimize işi düşebilir. Hepimiz kol kanat germeli birlik içinde hareket ederek daha organize bir halde, sağlam adımlarla iş dünyamızdaki yerlerimizi almalıyız.

“Bir araya gelerek hasbihal ediyoruz”

Hakan Çendik (1997 mezunu ve DTO Meclis Üyesi ve DTO Yönetim Kurulu Yedek Üye): Bu toplantımızı biz geleneksel hale getirdik. Hem halen okuyan öğrenciler var, hem yeni mezun arkadaşlarımız var hem de bizim gibi eskiler var. Bir araya gelerek hasbihal ediyoruz. Toplantı yaparak, derneğimiz için neler yapabiliriz konusunu işliyoruz. Herkes burada bir çaba içerisinde. Bir araya gelmek, hepimiz açısından mutluluk verici. Çünkü bu tür organizasyonlarla hem sosyalleşme imkanına sahip oluyoruz hem de organize bir hale bürünebiliyoruz. Bu yemek, bu organizasyon hepimiz için önemli, sektörümüz için de son derece faydalıdır.

 

Dr.Halil Kesiktaş (Öğretim Üyesi) : Bu gece her şeyden önce bu camianın bir arada olması açısından son derece önemli. Bazı şeyler belki heyecanını kaybetti, rutine bindi ama insanlar yine de çok heyecanlı. Burada çok ciddi bir networking var. Ve öğrencilerimiz iş yaşamında bu networkü çok iyi değerlendiriyorlar. Burada herkes bir ihtiyacı çözmek için bir araya geliyor. Bu insanı ihtiyaç güce dönüşünce işte bizim bu akşam olduğu gibi çok önemli bir iş başarılmış oluyor. Katılan, destek veren herkese çok teşekkür ederim.

Özgür Ekin ÖZPEYİCİ(Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğrencisi): Ben de hala okuyorum, öğrenciyim. Bu gece benim için sürpriz oldu. Hiç ummadığım insanlarla tanıştım. Çok güzel bir ortam var. Benim için çok özel bir organizasyon oldu. Bana iş hayatımda destek olabilecek insanlarla tanıştım. Belki, aynı gemiye çıkacağım insanla tanıştım.

 

Ozan Alp Vardar(Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğrencisi): Öğrenciyim. Çok güzel bir deneyimdi. Burada, ileride mesleğimizi birlikte yapacağımız ağabeylerimizle bir arada olmak, onlarla iletşime geçmek ve onlardan tavsiyeler, yardımlar almak bizim için paha biçilemez bir durumdur. Bu akşam burada tam da bu saydıklarımı yaşadım diyebilirim.

Büşra Kuşçu(Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğrencisi): Bu gece benim için güzel bir deneyim oldu. Daha önce katılmamıştım. Daha önce tanıdığım ama konuşma fırsatımın olmadığı kişilerle konuştum, iletişime geçtim. Burs konusunda bize destek olan kişiler var. Ben de mezun olduktan sonra en az bir kız öğrenciye destek olmak istiyorum.

 

Gecenin davetlilerinden olarak ben de böylesine güzel bir etkinliğe davet edildiğim için DEFMED Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum.

İBRAHİM KOCAMIŞ / 7DENİZ 

 

 

Editör: Haber Merkezi