2018ʹin ˮen uzunˮ çılgın projesinde sona gelindi. Türkiye ve Avrupaʹnın en uzun, dünyanın ise en uzun 2ʹnci tüneli olacak Ovitʹin yüzde 97ʹsi tamamlandı. Tünelin yılın ikinci yarısında açılacağını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ˮİlk olarak Sultan 137 yıl önce 2. Abdülhamid döneminde projelendirmesi yapılan bu tünel sadece Rizeʹyi Erzurumʹa bağlamakla kalmayacak Karadeniz Limanlarıʹnı da Doğu ve Güneydoğu üzerinden Akdeniz ve Ortadoğuʹya bağlayacakˮ dedi.
5 AY TRAFİĞE KAPALI KALIYOR
Rizeʹnin iç bölgelerle ulaşımının ancak sarp dağların aşılmasıyla mümkün olabildiğine dikkat çeken Bakan Arslan, ˮBu yollardan Rizeʹyi Erzurumʹa bağlayan İkizdere-İspir Yolu; Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadoluʹya ulaşımda başlangıç noktasını teşkil ediyor. Bu kesimin yol standardını yükseltmek ve özellikle kış mevsimlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle 5 ay trafiğe kapanan Ovit Dağı Geçidiʹnin trafiğe açık kalması başta Rize ve Erzurum olmak üzere bölge şehirleri için çok önemlidirˮ diye konuştu.
CANKURTARANʹDA AÇILIŞ ŞUBAT SONU
Cankurtaran Tüneliʹnin de öneminin büyük olduğunu kaydeden Bakan Arslan, bunun sadece 7 kilometrelik bir tünel olmadığını, aynı zamanda Artvinʹin nefes borusunu da açacağını ifade etti. Her kış aylarca kapalı kalan yolun tünelle açılacağını ve sadece Artvinʹi değil, Doğu Karadenizʹi Ortadoğu ve Orta Anadoluʹya bağlayacağını anlatan Arslan, ˮBu tünelde de kazı ve destekleme çalışmaları tamamlandı. Tünelle birlikte söz konusu bağlantı yolu ve viyadük köprü imalatlarını bitirerek şubat sonunda trafiğe açmayı planlıyoruzˮ şeklinde konuştu.
KAYNAK: HABERLER.COM