15. Exposhipping Expomaritt İstanbul Uluslararası Fuar ve Konferansı’ üçüncü gününde de artan yoğunluğuyla devam ediyor. İMEAK Deniz Ticaret Odası ev sahipliğinde Tuzla Viaport Marina’da gerçekleşen fuara çok sayıda firmanın yanı sıra yerli ve yabancı çok sayıda firma katıldı. Fuarın en yoğun standlarından biri olan YDDO Denizcilik fuara çok yeni olan TP Radio ürününü sunuyor.

 

15. Exposhipping Expomaritt İstanbul Uluslararası Fuar ve Konferansı’nın YDDO açısından çok güzel geçtiğinin altını çizen YDDO Satış Sorumlusu Mücahit Aydın, fuarın ilk iki günü YDDO standına beklentilerin üstünde bir ziyaretçi oranı ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Fuarın son gününün oldukça yoğun geçeceğini düşündüklerini ifade eden Aydın, 15. Exposhipping Expomaritt İstanbul 2019’un önceki fuarlara kıyasla çok daha kalabalık ve verimli geçtiğine işaret etti.

 

 

YDDO’dan TP Radio ürünü

 

YDDO Denizciliğin ilk defa bu fuarda sunduğu IP adresi üzerinden telsiz kullanımı sağlayan TP Radio ürününe ilişkin konuşan YDDO yetkililerinden Semih Yılmaz, yapılandırılmış bir sistem olan TP Radio’ya ilişkin, “Her üyenin bir Base Stationu var. Bu Base Stanionları herhangi bir noktaya kurabiliyoruz. Bununla beraber IP üzerinden tablet veya Laptop ile bağlanarak dünyanın herhangi bir yerinden gelen konuşmaları dinleyebiliyoruz ve konuşabiliyoruz. Aynı zamanda bütün bu konuşmalar da kayıt oluyor. Daha sonra resmi bir şekilde itirazda bulunabilir ya da önceki konuşmaları dinleyebiliyorsunuz. Mesafe sınırı yok. Örneğin İstanbul’dan Adana veya Antalya’daki bir telsiz konuşmasını dinleyebilirsiniz. Aynı zamanda konuşabilir ve kayıtta yapabilirsiniz” dedi.

 

‘Fuarın ardından satış komisyonları oluşturmak istiyoruz’

 

Bunun dünya ve Türkiye’de örneği bulunan bir ürün olmadığının ve yeni bir sistem olduğunun altını çizen Yılmaz, “Satış işlemleri daha tam olarak başladı diyemeyiz. Çünkü ekibinin oluşturulup satışa hazırlanması yeni bitti. Marketingi bu fuarda başlattık. Fuarın sonrasında acentelerle iletişime geçerek bununla ilgili teknik özellikli satış komisyonları oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması

 

Türkiye’den talep çok

 

TP Radio’nun Türkiye temsilciliğinin sadece YDDO olduğuna işaret eden Yılmaz, şöyle devam etti: “Türkiye’de satış rakamları adet olarak sanırım 1000-1500 arası. Sadece Türkiye’de 1 yıl içerisinde 1000’den fazla ürün satıldı. Bu ekipmanı yapan sadece tek bir şirket değil, çok sayıda şirketle büyük bir yelpazesi var. Ancak hazırlıkta çok iyi olduğu için özellikle stok durumları tam regülasyonun ortaya çıkışında uygun olduğu için gerek Türkiye pazarında gerekse yurt dışı pazarında çok büyük bir satış rakamlarına ulaştılar. Bizde YDDO olarak bu satıştan önce TP Radio’nun Türkiye temsilciliğini aldık. Ve satılan ekipmanların sayısını da gayet yüksek tuttuk.”

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi