İstanbul'un Tuzla Limanı'ndan İtalya'nın Trieste Limanı'na gittiği sırada Çanakkale Boğazı açıklarında güvertesinde yangın çıkan Gallipoli Seaways isimli Türk bayraklı Ro-Ro gemisi römorkörler yardımıyla Akçansa Limanı’na çekildi.  

 

22 personel, 2 yolcu ve 220 araç taşıyan 193 metre boyundaki 'Gallipoli Seaways' isimli gemi Çanakkale Boğazı'ndan Ege Denizi'ne çıkış yaptıktan 34 mil sonra üst güvertesinde yangın çıkmıştı. Gemi personeli yangına önce kendi imkanlarıyla müdahale etti.

 

 

Kaptanın, telsiz ile yardım talebinde bulunması üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM)'ye ait 'Kurtarma-4' ve 'Kurtarma-10' römorkörleri ile 6 Hızlı Tahlisiye Botu bölgeye sevk edildi. Gemiye ilk müdahaleyi yapan KEGM ekipleri karadan da müdahaleye imkân vermek amacıyla römorkörler yardımıyla gemiyi Akçansa Limanı’na çekti. 

 

KEGM sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "22 personel, 4 yolcu ve 221 araçla İtalya’ya giderken yangın çıkması sonucu müdahale ettiğimiz GALLIPOLI SEAWAYS isimli gemi, karadan da müdahaleye imkân vermek amacıyla römorkörler yardımıyla Akçansa Limanı’na çekildi" denildi. 

 

Türkiye'ye ait askeri gemi Mogadişu'ya ulaştı Türkiye'ye ait askeri gemi Mogadişu'ya ulaştı

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi