19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıl kutlamaları kapsamında Samsun’a doğru yola çıkan PRÜ Eğitim Gemisi, havuzlanması ve törene hazırlanmasında dünya devi boya firması Nippon Paint tarafından yolculuğa hazırlanarak uğurlandı.

 

 

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yılı olan 1881 yılında Japonya’da kurulan Nippon Paint, 19 Mayıs’ın Samsun’da gerçekleşecek 100. yıl etkinliklerine anlamlı bir katkı sundu. Pendik’teki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul Tersanesi’nde bulunan Piri Reis Üniversitesi (PRÜ) eğitim gemisi, Türk Bayrağı’nın renkleri olan kırmızı beyaza boyandı ve ‘1919 Bitmeyen Yolculuk’ mesajı ile bir de dev Atatürk resmi çizildi.

 

 

‘Bu görev bizim için çok anlamlı, kıymetli ve kutsaldır’

 

1881 yılında Japonya’da faaliyetlerine başlayan Nippon Paint’in;  Türkiye, Türki Cumhuriyetleri ve Körfez Ülkeleri İş Geliştirme ve Ticaret Direktörü Kapt. Cengiz Karabüber, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Geride bıraktığımız 138 yıllık geçmişe bir çok ilkleri sığdıran, boya teknolojisine liderlik eden öncü bir firma olarak, PRÜ Okul Gemimizin törene hazırlığında aldığımız görev bizim için çok anlamlı, kıymetli ve kutsaldır” dedi.

 

Deniz Kuvvetleri'ne ait 23 gemi, 23 limanda ziyarete açıldı Deniz Kuvvetleri'ne ait 23 gemi, 23 limanda ziyarete açıldı

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi