İzmir Teknopark'ta faaliyet yürüten ve online denizcilik eğitimlerine yönelik hizmet veren MTR Bilişim Eğitim ve Danışmanlık firması, denizcilik firmalarının ihtiyaçlarına göre teknolojiler geliştiriyor. 

 

Firmanın geliştirdiği yazılım teknolojisi, denizcilik sektöründeki eğitimlerin VR gözlük kullanarak sanal ortamda sunulmasına olanak veriyor.

 

MTR Bilişim Eğitim ve Danışmanlık kurucu ortaklarından Örgüz Alemdağ'dan aldığımız bilgiye göre, firma online etkinliklerin arttığı pandemi döneminde yeni teknolojileri hayata geçirmeye çalışıyor. 

 

Beceri geliştirmede etkin bir yöntem

 

KOSGEB desteği alarak VR tabanlı eğitiminde bunlardan biri olduğunu belirten Alemdağ, "Özel geliştirdiğimiz bu yazılımda ciddi bir simülasyon teknolojisi var. Öğrenciler ve gemi adamları gemi üzerinde yapmak zorunda oldukları bazı küçük operasyonları bu gözlüğü takarak yapabiliyor. Herhangi şekilde büyük simülasyon maliyetlerine katlanmadan geminin üstündeymiş gibi eğitimlerini gerçekleştiriyorlar. Bu da beceri geliştirilmesinde çok etkin bir yöntem" dedi. 

 

Maliyet uygun 

 

Gemi üzerindeki demirleme, acil müdahale gibi işlemleri sanal ortama taşıdıklarını, müşterinin talebine göre alternatif senaryoları da uyarlayabildiklerini vurgulayan Alemdağ, uygulamanın maliyetinin alternatiflerine göre çok daha uygun olduğunu kaydetti.

 

'Yaptığımız işler ses getiriyor'

 

Projeye başladıklarında yazılım, bilgisayar ve gözlük olarak ciddi bir maliyet ile karşılaştıklarını ve bir şekilde VR tabanlı eğitim simülasyonuna çevirdiklerini kaydeden Alemdağ, KOSGEB'ten aldıkları destek ile projeyi tamamlayabildiklerini söyledi. Alemdağ, Türkiye'de halen 35'in üzerinde firmaya hizmet verdiklerini, önümüzdeki yıllarda yurt dışında da öne çıkmayı hedeflediklerini vurguladı. Almanya ve Yunanistan'daki firmalarla da çalıştıklarını anımsatan Alemdağ, "Yunanistan'da bir eğitim merkezinde kurulu sistemimiz var. Hedefimiz içerik ve inovatif teknolojiler tarafında dünyada ismi anılan firmalar arasına girmek. Yaptığımız işler ses getiriyor. Devlerle yarışıyoruz ve o devlerden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu. 

 

Honda Marine, ilk ‘V8 Dıştan Takmalı Motoru BF350’yi tanıttı Honda Marine, ilk ‘V8 Dıştan Takmalı Motoru BF350’yi tanıttı

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi