İsveç'in Kalix dışındaki Karlsborg ve Skellefteå dışındaki Skelleftehamn limanlarını arasında sefer yapacak olan gemiler için uyarılarda bulundu.

 

Beş bölgenin aşırı buzlanma nedeniyle seferlerin zor olacağı belirtilirken, buz tutan sularda özel gemilerle buzların kırılması sağlanacağı belirtildi.

 

İdare'nin buzkıranlar yönetiminde operasyon operatörü Ann Eriksson, buzlanmaları kıracak olan gemiler ve ekipler hazır dedi. Ancak yalnızca gerçekten ihtiyaç duyulduğunda devreye alınacağını söyledi.

 

Her yıl önceden hava durumu tahminlerine dayanarak kısıtlamalar getirilir, böylelikle nakliye şirketlerinin hazırlıklı olmaları için zamanları oluyor. Bu yıl 7 Aralık Cumartesi, yalnızca belirli bir buz direnci olacağı ve güzergahların belli olan gemilerin buz kırıcılardan yardım aldığı ilk gün olacak.

 

Luleå'da eyalet buzkıranları Ale, Atle, Frej ve Ymer bölgelerinde yardıma hazır. Yaklaşık iki hafta içinde, özel ekipler Oden'e katılacak. Yaz kutup keşiflerinden bu yana Helsingborg'da bulunan bazı buz kızma gemilerininde ihtiyaç duyulan bölgelere yönlendirileceği belirtildi.

Husiler gemilere yönelik saldırılarını sürdürüyor Husiler gemilere yönelik saldırılarını sürdürüyor

Editör: Haber Merkezi