Güney Koreli Polaris Denizcilik'in sahibi olduğu 2016 yapımı VLOC Stellar Banner, Vale'nin Maranhao eyaletindeki Ponta da Madeira Deniz Terminali'nden ayrıldıktan sonra Brezilya kıyılarında karaya oturdu.

 

Geminin 24 Şubat'ta Qingdao'ya bağlı Brezilya'nın Ponta da Madeira limanından ayrıldığı,kargo ambarında veya diğer ambarlarında muhtemelen kargo kayması olduğu bildirildi.

 

Brezilyalı madenci Vale olayı doğruladı ve 20 kişilik mürettebatın, şu anda Brezilya sahilinden yaklaşık 100 km uzakta bulunan tam yüklü gemiden tahliye edildiğini açıkladı.

 

 Yerel raporlara göre, geminin kaptanı, su almaya başladıktan sonra geminin bir kum kıyısında karaya oturması için manevra yaptı. Polaris Shipping sözcüsü, Splash'a, dört yaşındaki dev bulkerin Ponta Da Madeira'dan bazı balast su tankları ve hasar alan boş alanlarla ayrıldıktan sonra tanımlanamayan sığ bir bir bölgede karaya oturduğunu belirtti.

ABD’den Japonya'ya nükleer enerjili uçak gemisi ABD’den Japonya'ya nükleer enerjili uçak gemisi

 

Yetkili “Tüm kargo ambarlarının sağlam olduğuna inanılıyor ve durum kontrol altında. Hasarı değerlendirmek ve kendi güvenliğini sağlamak için gemi daha güvenli bir bölgeye geçti. ”dedi.

 

Deniz Trafik verileri geminin Çin'in Qingdao şehrine gittiğini ve raporların ise geminin yaklaşık 275.000 ton demir cevheri yüklü olduğunu gösteriyor.

Editör: Haber Merkezi