Almanya merkezli konteyner nakliye şirketi Hapag-Llyod, geleneksel boyama tekniklerinin dışına çıkarak, gemi boyama robotlarını test ediyor.

 

Türkdeniz'in haberine göre, dev şirket, Hamburg, Marsilya ve Singapur'daki tersanelerde gemi boyama Hull Treatment Carrier adı verilen robotlarının testlerini tamamladı.


Avusturyalı Palfinger şirketinin ürettiği sistem, gemi iskelesinin kenarı boyunca kuru iskeledeyken hareket eden birkaç üniteden oluşuyor.


Eski boya katmanlarını gövdeden yüksek su basıncıyla çıkartan robotlar yeni boyayı gemiye eşit şekilde uygulayabiliyor.


Robotlar, geminin yüzde 77'lik alanını boyayabiliyor. Tersanedeki boya personelleri sadece sintine omurgalarının altında, pervane açıklıklarında ve düz taban üzerinde çalışıyor. Hull Treatment Carrierların her biri saatte 600 ila 800 metrekare boya uygulayabiliyor. Bu da bir kat boyanın yalnızca birkaç saat içinde biteceği anlamına geliyor. Hull Treatment Carrier ile yapılan boyanın çevreye daha az zarar verdiği, daha pürüzsüz yüzey sağladığı ve yakıt tüketiminde düşmeye katkı sağladığı dile getirildi. Robotlar ile yapılan boyalar 60 ay boyunca kirlenmeye karşı daha fazla direnç gösteriyor.

Denizcilere metanol gemilerini çalıştırmayı öğretmek için yeni iş birliği Denizcilere metanol gemilerini çalıştırmayı öğretmek için yeni iş birliği

 

7DENİZ


 

 

Editör: Haber Merkezi