Fransa'da kurulan ilk ve tek açık deniz rüzgar türbini, yeni güç üretimi ve kapasite faktörü rekorları kırarak ortaya çıkan açık deniz yüzer rüzgar endüstrisini güçlendirdi.

 

Ideol'ün Le Croisic açıklarındaki Sem-Rev test sahasına kurulan 2 MW'lık 'Floatgen' yüzer rüzgar türbini, 2020'de 2019'a kıyasla yüzde 14 daha fazla güç üreterek yıllık toplam 6.8GWh'ye ulaştı. Bu, rüzgar türbininin iki yılda toplam 12,8 GWh ürettiği anlamına geliyor.

ABD’den Japonya'ya nükleer enerjili uçak gemisi ABD’den Japonya'ya nükleer enerjili uçak gemisi

 

Ayrıca, Şubat 2020'de yüzde 66'nın üzerinde yeni bir kapasite faktörü rekoruna ulaşıldı. Rüzgar türbini, Şubat 2020'de yaklaşık 11 metre maksimum dalga yüksekliğiyle çok zorlu hava koşullarıyla karşı karşıya kaldı ”dedi. "Ideol'ün patentli Sönümleme Havuzu teknolojisinin mükemmel performansı ve deniz tutma performansı böylece bir kez daha onaylandı."

 

Üç yıllık anlaşma imzalandı

 

Bu sonuçların ardından Ideol, Floatgen'in kurulu olduğu SEM-REV'yi işleten Ecole Centrale de Nantes ile ortaklığını doğruladı ve yüzer rüzgar türbininin işletimini üç yıl uzatan bir anlaşma imzaladı. Bu ek üç yıl, Ideol'ün çözümünü daha da optimize etmek için araştırma faaliyetlerini sürdürmesine izin verecek.

 

Yedi ortaklı bir Avrupa konsorsiyumu etrafında inşa edilen Floatgen, FP7 programının bir parçası olarak Avrupa Birliği tarafından destekleniyor.

 

Ideol, Japonya'da Kitakyushu açıklarında çalışan ikinci bir yüzer rüzgar türbinine sahip. Şirketin 'Sönümleme Havuzu' tasarımı, mevcut tüm açık deniz rüzgar türbinleri ile uyumludur.

 

Son zamanlarda açık deniz rüzgâr ticareti projeleri arasında güney Brittany'de 250 MW'lık bir ticari çiftlik yer alıyor ve bunun için yakında bir ihale çağrısı bekleniyor.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi