EGİAD Melekleri Yatırım Ağı ile 5 girişime 1 milyon 650 TL yatırım gerçekleştiren ve bugüne kadar birçok girişimcilik projesine imza atan EGİAD, Liyakat Derneği’nin, "Girişim Kampüsü Projesi"nde ortak çalışmalarda bulunabileceğinin sinyallerini verdi.

 

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ile Lider Yaratıcı Kadınlar Derneği (LİYAKAT) ortak çalışmalar yürütmek amacıyla bir araya geldi. Ortak projelerin görüşüldüğü toplantıya, LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi ile yönetim kurulu üyeleri ve EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, başkan vekilleri ile EGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

EGİAD’da yapılan görüşmede konuşan LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, kadın üye sayısının yoğun olduğuna işaret ederek, kurucu üyelerinin kadın olmasından dolayı ‘kadın derneği’ gibi bir görüntüye sahip olsa da projelerin içinde olmak isteyen erkek üyelerinin de olduğuna işaret etti.

 

Eskinazi: EGİAD ile çalışmak bizim için önemli

 

Türkiye’de kadın girişimciliği ve kadın hakları konusunda yapılması gereken çok şey olduğunu belirten Eskinazi, bu gerçekle yol çıkarak oluşturulan bu dernek çatısı altında, “Elbette kadınlar için biraz pozitif ayrımcılık olacak” dedi. Eskinazi şöyle devam etti: “Kadınlar ve gençler bizim için çok önemli. Biz amacımıza uygun projeler için hep birlikte büyük bir enerji ile çalışacağız. EGİAD gibi güçlü bir sivil toplum örgütü ile ortak projelerde buluşmak bizim için çok önemli.  İyi niyetle çok güzel işler yapılıyor. Biz toplum olarak daha çok STK çalışması içinde olmalıyız diye düşünüyoruz. Bakış açımız, ne kadar çok proje yaratılırsa o kadar çok çözüm bulan, geleceği aydınlanan bir toplum oluruz.”

 

EGİAD Başkanı Aslan: Girişimcilik ekosistemini her zaman destekleyeceğiz

Marmaris'te açıkta demirleyen gezi teknesi battı Marmaris'te açıkta demirleyen gezi teknesi battı

 

EGİAD Başkanı Mustafa Aslan ise, birlikte yaratılacak ortak projelerin kentin gelişimine büyük katkı yaratacağının altını çizerek, iki kurum arasındaki işbirliklerine açık olduklarına vurgu yaptı. EGİAD Melekleri Yatırım Ağı’ndan söz eden EGİAD Başkanı Aslan, geçtiğimiz dönemde 5 projeye yatırım yapıldığını ve bu dönemde de uygun projelerin arkasında durulacağını vurgulayarak, Liyakat Derneği’nin 5 yıldır sürdürdüğü Girişim Kampüsü’nden övgüyle söz etti. Aslan şunları söyledi: “EGİAD Dış Ticaret Elçileri, Düşünce Kuruluşu, Markalaşma gibi birçok projemiz bulunmakta. Ancak bir gözbebeğimiz de EGİAD Melekleri Yatırım Ağı’dır. Bugüne kadar bu ağ ile birçok genç girişimciye destek olundu, mentörlük sağlandı. İzmir girişimcilik eko sisteminde yer alan, İzmir merkezli uzun soluklu bu tip projeler her zaman destekleyeceğimiz çalışmalardan olacaktır. Birlikte hareket etmekten mutluluk duyarız. Girişimcilik daha güçlü bir ekonomik modelin oluşması için önemli bir yol göstericidir. Genç İş dünyası olarak İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki girişimcilik ekosistemini her zaman desteklemekteyiz.”

 

EGİAD’ın kadın üye sayısı artacak

 

EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, cinsiyet eşitliği gereği dernek açılımından işadamları ibaresini kaldırdıklarını hatırlatarak, “Liyakat ile ortak birçok projede pozitif ayrımcılık üzerine kadın girişimcilik projeleri de yürütebiliriz. İki kurumda ortak birçok üyemiz bulunmakta. Bu dönem kadın üye sayısını artıracağımız bir dönem olacak” dedi.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi