Marsilya merkezli şirket, kendi fonlarını kullanarak şirketin yüzde 90'ını 1.8 milyar dolara satın alarak Fenix ​​Marine Services'in (FMS) tam mülkiyetini alacak. Şirketteki mevcut yüzde 10 hissesine ekleme yapıyor ve Asya ile ticaret için ABD'nin ana giriş kapısındaki yerini derinleştiriyor.

 

Dünyanın üçüncü büyük konteyner nakliye şirketi CMA CGM'nin CEO'su Rodolphe Saade, endüstriyel tesisin ABD pazarındaki hızlı büyümesini ve transatlantik ticaretini güçlendirmeye yardımcı olacağını söyledi. "Küresel ekonominin hızlı toparlanması, limanların ve lojistik altyapının önemini gösterdi" dedi.

 

Saade, "Amerika Birleşik Devletleri'nin batı kıyısındaki liman operasyonlarımızı verimli bir şekilde yönetmek için Fenix ​​Marine Services'i satın almaya karar verdik." Şeklinde konuştu.

 

Los Angeles ve Long Beach limanları, tedarik zinciri sorunları ve koronavirüs pandemisi nedeniyle küresel konteyner taşımacılığındaki kaostan ciddi şekilde etkilendi. Salı günü itibariyle, 77 konteyner gemisi limanların dışında demirli veya denizde mahsur kaldı. ABD başkanı Joe Biden, lojistik şirketlerini, liman operatörlerini ve büyük nakliyecileri, ekonomik büyümeyi engelleyen tedarik zinciri darboğazlarını hafifletmek için eylem ve yatırımları hızlandırmaya çağırıyor. FMS konteyner terminali, yılda yaklaşık 2,3m 20ft konteyner elleçleyen Kuzey Amerika'nın en büyüklerinden biridir.

 

Şirket, terminalin konteyner sahası ve demiryolu kapasitesini genişletmenin yanı sıra yeni bir rıhtım inşa etmek ve tesisi daha da dijitalleştirmek için yatırım yapmayı planlıyor. Konteyner nakliye şirketleri, navlun oranlarını yükselten ve kargoyu taşımak için mevcut gemi arzını sıkıştıran tedarik zincirindeki aksama nedeniyle bir kazanç bonanzası yaşıyor. Çoğu konteyner nakliye şirketi, son çeyrekte, son on yılda elde ettiğinden daha fazlasını kazandı.

Cibuti açıklarında göçmen teknesi alabora oldu: 16 ölü, 28 kayıp Cibuti açıklarında göçmen teknesi alabora oldu: 16 ölü, 28 kayıp

 

Devralma, Danimarkalı Maersk gibi rakiplerin, limanlar, demiryolu şirketleri ve depolar da dahil olmak üzere lojistik tedarik zincirindeki varlıklarını desteklemek için tampon kazançları kullanma hamlelerini takip ediyor. CMA CGM, dünya çapında liman terminallerinde 49 yatırıma sahiptir. Fransız şirket, Neptune Orient Lines'ı devralmasının ardından finansmanını desteklediği 2017 yılında borç dahil 875 milyon dolarlık bir işletme değeri için yüzde 90 hissesini sattıktan sonra terminalin sahibi olarak geri dönüyor.

Editör: Haber Merkezi