Çin'in Lianyungang Port Holding Group tarafından inşa edilen ilk tam elektrikli römorkörü, test sürüşlerine başladı.

 

Yungang Electric No. 1 adı verilen 35.5 metre uzunluğundaki römorkör 10 metre genişliğe sahip. Römorkör 13 knottan az olmayan bir hıza ulaşacak şekilde tasarlandı.

 

Güç kaynağı olarak lityum demir fosfat pil paketleri ile donatılan römorkör geleneksel römorkörlere benzer şekilde, 4.000 beygir gücünde bir hız sağlayabiliyor. Yüksek voltajlı kıyı güç sistemi sayesinde  2 saatlik hızlı şarjın ardından tamamen şarj edilebiliyor.

 

Şirket, elektrikli römorkörün her yıl 300 ton yakıt tasarrufu sağlayabileceğini ve CO2 emisyonlarını yaklaşık 900 ton azaltabileceğini tahmin ediyor.

 

Manş Denizi'ni geçmeye çalışan göçmen teknesinde facia Manş Denizi'ni geçmeye çalışan göçmen teknesinde facia

Konvansiyonel yakıtlar yerine bu tip pil paketlerinin kullanılması ayrıca titreşimleri ve gürültüyü azaltabilir ve Çin'in kıyı ve liman navigasyonu için kontrol alanlarının emisyon gereksinimlerini karşılayabilir.

 

Çin Ulaştırma Bakanlığı, tam elektrikli gemilerin geliştirilmesi ve denetimi için bir araştırma grubu kurdu. Grubun amacı, yasa ve yönetmelikler, teknik şartnameler ve denizcilik mevzuatı gerekliliklerinden pratik çözümler önermek ve gemi proje onayı, inşası ve kullanımı sürecinde politika desteği sağlamak.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi