Karvakrol içeren kekik yağının standardize edilmesi sonucu ortaya çıkan Vacrol damla ile Vacrol kapsülleri tüm dünyayı etkisi altına alan ve henüz sürekli olarak etki edebilecek aşısı bulunamayan Covid-19 tedavisinde olumlu sonuç veriyor. Doktor kontrolünde standardize edilmiş karvakrol içerikli Vacrol kullanmaya başlayan Beşiktaşlı futbolcuların tamamının hastalığı atlattığı ve kulüp sporcularının bağışıklık sistemini koruma amaçlı olarak ilacı kullanmaya devam etme kararı aldığı bildilrildi.

 

Avrupa İlaç Ajansı öneriyor

 

İbni Sina’dan bu yana geleneksel tıpta kullanılan karvakrol içerikli gıda takviyelerini günümüz teknolojisini kullanarak insanlığa sunmak üzere yola çıkan Carmed İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can, Türkiye’de TÜBİTAK ile beraber başta Çukurova, Akdeniz ve Anadolu Üniversitesi olmak üzere karvakrol üzerine bilimsel çalışmalar yaptığını, Avrupa İlaç Ajansı’nın da (EMA) tüm Avrupa’da karvakrolün üst solunum yolları enfeksiyonundan mantara kadar onlarca hastalığa karşı kullanımını önerdiğini söyledi. Can, “Halen Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Litvanya ve Polonya, karvakrol içerikli ürünlerin tüketimini teşvik ediyor” dedi.

 

Can: İnsan sağlığını önemsiyoruz

 

Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı Vacrol’ün kekik yağında bulunan karvakrolün standardize edilmesiyle üretilen bitkisel gıda takviyesi olduğunu belirten Can, “Vacrol’ün verdiği rahatlığı hemen ertesi gün uyandıktan sonra anlayacaksınız. Yaşınız 60 olsa dahi Vacrol kullanımı sonrası hızlı yürümeye başlayacaksınız. Ürünlerimizin içerisinde zararlı hiçbir madde yok. Ayrıca ürünlerimiz alkolsüz ve helal sertifikalıdır. Jel olarak sığır jeli kullanıyoruz. Ürünleri insanlara sunmadan önce laboratuvar ortamında gerekli testleri yapıyoruz. İnsan sağlığını önemsiyoruz" diye konuştu.

 

Deniz Kuvvetleri'ne ait 23 gemi, 23 limanda ziyarete açıldı Deniz Kuvvetleri'ne ait 23 gemi, 23 limanda ziyarete açıldı

Uygun standardize edilmeli

 

Carmed İlaç Medikal Direktörü Dr. Müslüm Sağır ise, “Doğanın gücünü koronavirüse karşı kullanıyoruz. Bize hep öğretilen bitkiler karaciğer ve böbreğe zarar verir, şeklindeydi. Biz standardize ederek uygun dozlarda kullanarak çok güvenli bir şekilde bitki özlerini insan sağlığı için kullanmak istiyoruz. Çalışıyoruz, başarıyoruz" dedi. Karvakrolün iyi standardize edilerek kabul edilebilir seviyelere getirilmediği durumlarda toksik etki yaratabileceğine dikkat çeken Sağır, “Daha da önemlisi piyasada sentetiği bile var.  Karvakrolün mutlaka uygun koşullarda standardize edilerek alınması gerekiyor. Bunu da Carmed İlaç olarak Vacrol’le gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi